Boloş: Toate mecanismele pe care le avem ne dau speranţa că nu deviem masiv de la ţinta de deficit bugetar asumată

| 23 noi, 17:46


Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, joi, că deocamdată toate mecanismele în vigoare dau speranţa că România nu va devia "masiv" de la ţinta de deficit bugetar asumată prin programul de convergenţă.

 

"Vă daţi seama cum arăta (deficitul - n.r.) dacă nu aveam niciun fel de măsură, nici cele stabilite prin Ordonanţa 90, nici cele stabilite prin Legea 296, nici cele stabilite la începutul anului prin Ordonanţa 34, cum arăta deficitul bugetar fără ca Guvernul să decidă un control foarte aspru asupra modului în care se cheltuiesc banii din bugetul public? Eu spun că trebuie să aşteptăm sfârşitul de lună noiembrie. Ştim cu toţii că luna noiembrie nu este una foarte bogată în încasări de impozite şi taxe. De asemenea, ştim cu toţii că sfârşitul de an este unul în care cheltuielile escaladează. Deocamdată, toate mecanismele pe care le avem în vigoare ne dau oarecum această speranţă că nu deviem masiv de la ţinta de deficit bugetar pe care o avem asumată prin programul de convergenţă", a afirmat Boloş, la finalul şedinţei de Guvern, întrebat cum va arăta deficitul bugetar în luna noiembrie, dacă deja a fost scos aproximativ 1% din PIB prin Fondul de rezervă.
El a spus că nu crede că ţara noastră se poate angaja la un deficit de 4,4% din PIB, dar nici la o "deviaţie majoră".
"Pentru ţara noastră nu ar fi un lucru extraordinar de bun să avem peste 6% din PIB. Nu cred că vom ajunge acolo", a adăugat Boloş, întrebat în acest sens.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ