Costin Borc, vicepremier: Întreprinderile de stat trebuie restructurate, să terminăm cu influenţele politicianiste

| 16 aug, 14:04

Vicepremierul Costin Borc declară că întreprinderile de stat trebuie restructurate în aşa fel încât să funcţioneze ca "nişte maşini performante", adăugând că trebuie, totodată, pus capăt "influenţelor politicianiste", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Costin Borc a spus, marţi, la Târgu-Jiu, că este nevoie de restructurare în toate întreprinderile de stat.

"Nu mă refer la disponibilizări. Mă refer la a face aceste întreprinderi să funcţioneze ca nişte maşini performante, cu costuri reduse, cu oameni profesionişti, cu pregătire profesională, cu asigurarea competenţelor de care e nevoie, cu salarii care sunt în piaţă. Cred că întreprinderile noastre de stat trebuie să fie restructurate. Trebuie să terminăm cu influenţele politicianiste, electorale, să facem aceste întreprinderi să funcţioneze performant. Trebuie să fie făcute nişte analize, cât sunt costurile, de câţi oameni e nevoie, etc. Nu există posibilitatea insolvenţei”, a spus vicepremierul.

În replică, liderul de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, din zona Rovinari, Manu Tomescu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că restructurarea ar trebui să înceapă "de la cei care conduc ţara".

"Eu nu înţeleg de ce nu se restructurează mai întâi Parlamentul, instituţiile statului şi apoi să ne ceară nouă, salariaţilor, să fim mai puţini. În România au mai rămas doar cinci milioane de angajaţi cu contract de muncă, asta ar trebui să îi pună pe gânduri", a afirmat Manu Tomescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ