Bucureștenii îi dau lui Firea 1.400 lei din salariu ca să arunce banii pe "pomeni"

| 08 aug, 09:18

Un salariat bucureştean cu salariul mediu pe economie plăteşte primăriei de sector şi Primăriei Generala a Bucureştiului, din impozitul lui pe salariu, 2.100 de lei, anual. Un salariat cu salariul minim pe economie plăteşte primăriilor 767 de lei, anual.

Reducerea impozitului pe salarii de la 16% la 10% a bulversat bugetele administraţiilor locale. Dar, şi aşa, tot au rămas bani de învârtit cu lopata.

Dovada: felul în care primarul Gabriela Firea cheltuieşte banii. Ca iepuraşul din joben, pac, apar, 1.000 de pensionari care primesc excursii în Grecia, scrie jurnalistul Iulian Anghel pe Gandul.info."Ţup! mai apar "studenţii", fără număr, care primesc excursii la mare, pentru că "tineret mândria ţării". Primaria acordă 5.000 de eco-vouchere de câte 9.000 de lei, pentru achiziţionarea unor maşini noi, dar banii pot fi folosiţi şi pentru achiziţionarea de telefoane mobile sau laptopuri, curat meşteşug de a face din Bucureştii un oraş eco.

Că Primăria Capitalei mai dă un ajutor de 250 de lei pensionarilor din Bucureşti - treacă-meargă, dacă nu ar avea iz electoral. Statui cu nemiluita, Moş-Crăciuni în plină vară, iepuri şi ouă de Paşti de zeci de mii de euro, dar parcări ioc!, spitalul republican cu zecile lui de clinici, ioc!, şosea de centură, ioc!", scrie jurnalistul.

De la un salariat cu salariul minim brut pe economie, 767 lei merg la primării – 364 de lei la Primăria Generală şi 180 la primăria de sector. Un astfel de om nu va merge niciodată în concediu, dar, pe banii lui, merg alţii în Grecia, alţii îşi cumpără telefoane şi maşini eco, alţii încasează salarii de mii de lei în companiile fantomă ale Municipalităţii, în vreme ce mulţimile aplaudă generozitatea primarului PSD care are grijă de confortul oamenilor.

Tag-uri: bucuresti, Firea, impozit
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ