Budăi: Colaborare în domeniul securităţii sociale între Ministerul Muncii şi Ministerul Securităţii Sociale din Spania

| 01 mar, 14:37

 

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, va semna, joi, o declaraţie comună de colaborare în domeniul securităţii sociale cu omologul său spaniol, Jose Luis Escriva Belmonte.

 

 

Potrivit ministrului Marius Budăi, documentul încheiat cu Ministerul Securităţii Sociale şi Migraţiei din Spania "va pune accent pe importanţa mobilităţii forţei de muncă între cele două state şi vizează promovarea politicilor de incluziune şi securitate socială, de integrare şi de informare privind drepturile şi îndatoririle cetăţenilor, astfel încât să contribuie la creşterea coeziunii sociale şi la dezvoltarea echilibrată a societăţii".
"Voi discuta cu omologul spaniol despre reformele pe care ambele state le-au inclus în planurile lor de redresare şi rezilienţă (PNRR), dar şi despre modalităţile prin care poate fi întărită colaborarea dintre instituţiile cu atribuţii în domeniul protecţiei lucrătorilor, al pensiilor şi beneficiilor sociale. Ne aflăm într-o perioadă în care ambele ţări au ca jalon în PNRR reforma pensiilor pe care trebuie să o realizăm cu respect şi demnitate faţă de cetăţeni", a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Marius Budăi.
Oficialul român efectuează, în perioada 28 februarie- 2 martie, o vizită de lucru în Spania, în cadrul căreia a mai avut o întâlnire cu preşedintele Comisiei de Muncă, Incluziune, Securitate Socială şi Migraţie din Parlament, Antonio Gómez-Reino Varela, precum şi cu episcopul Spaniei şi Portugaliei, Prea Sfinţitul Timotei.
Programul oficial a inclus şi vizitarea unui fabrici de succes în Spania înfiinţată de un antreprenor român şi ai cărei angajaţi sunt tot români.
"Cu o vechime de 18 ani, compania Gesagui are 128 de angajaţi români care lucrează fie în depozitul de produse alimentare, fie în unitatea de producţie de produse din carne, fie în laboratorul de cofetărie-patiserie sau în cele 11 magazine de desfacere. Am avut ocazia să mă întâlnesc cu lucrători români din Spania, atât în cadrul vizitei la întreprinderea românească, cât şi la o întâlnire în format fizic care a avut loc la sediul ambasadei. Sunt mândru de realizările lor şi îi felicit pentru eforturile pe care le fac pentru a fi respectaţi ca cetăţeni europeni", a adăugat ministrul Marius Budăi.
Potrivit Ministerului Muncii, peste un milion de români trăiesc acum în Spania, iar mai bine de 340.000 dintre aceştia sunt cotizanţi la sistemul de securitate socială spaniol.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ