Bugetul Capitalei a fost aprobat: 10 milioane de lei, alocate pentru biserici

| 01 mar, 10:16

Bisericile au primit din nou bani de la stat. Nu mai puţin de 10 milioane de lei au fost alocate din Bugetul Capitalei, un buget care a fost votat cu două luni întârziere. Şi Catedrala Mântuirii Neamului a primit bani din bugetul pe anul 2016.

 

Consiliul General al Municipiului București a aprobat bugetul Capitalei pentru anul acesta. E vorba de aproximativ patru miliarde de lei.

Pentru marile proiecte de infrastructură s-au alocat nu mai puțin de 400 milioane lei. Potrivit bugetului alocat, şase milioane de lei se vor duce pe continuarea lucrărilor pasajului pietonal Eroii Revoluţiei.
Bani au fost alocaţi şi pentru reabilitarea liniei de tramvai B-dul Liviu Rebreanu segment II. Aşa că în această zonă vor merge aproape 10 milioane de lei. Ceva mai mulţi bani, şi anume peste 100 de milioane de lei, au fost alocaţi reabilitarea şoselei Pantelimon în timp ce pentru reabilitarea şoselei Iancului va ajunge un rest de plată de 10 milioane de lei.
Şi pentru pasajul Piaţa Presei libere a fost alocat un rest de plată de 6,2 milioane de lei.

Cât priveşte pasajul subternan de la Piaţa sudului, Primăria a alocat nu mai puţin de 100 de milioane de lei, bani necesari pentru a acoperi finanţarea europeană pierdută la sfârşitul anului trecut. Au fost şi proiecte care nu au primit niciun ban. Primăria Capitalei nu a alocat niciun ban pentru proiectele noi de investiții. Printre acestea se pasajul subteran Şoseaua Nordului-Str. Elena Văcărescu, Pasajul Rutier Șos. Colentina - Str. Doamna Ghica.

În schimb, Consiliul General al Municipiului București a alocat 10 milioane lei pentru biserici. Dintre care două milioane lei merg la Catedrala Mântuirii Neamului. 

Din suma prevăzută pentru cheltuieli curente, peste 1 miliard de lei va reprezenta contribuţia muncipalităţii pentru subvenţiile la RADET şi anume peste 500 de milioane de lei şi RATB - 505 milioane de lei. De asemenea, peste 120.000.000 de milioane de lei vor fi alocate pentru serviciul de iluminat public al oraşului, peste 61.000.000 de lei vor fi alocate pentru servicii de salubritate şi igienizare, în timp ce aproximativ 45 milioane de lei reprezinta rate pentru datoria publica către bugetul de stat.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ