Bulgaria: Rompetrol şi Lukoil, acuzate de înţelegeri de cartel

| 26 feb, 10:41

Comisia pentru Protecţia Concurenţei din Bulgaria (CPC) a anunţat joi lansarea unei proceduri pentru a stabili infracţiunile legate de abuzul de poziţie dominantă şi înţelegeri de cartel pe piaţa vânzării de combustibil şi a acceptat o analiză sectorială a mediului concurenţial şi comercializarea combustibililor pe piaţa bulgară, transmite BTA.

Studiul arată că există o asemănare sigură în politica de stabilire a preţurilor pe piaţa de retail aplicată de companiile Shell Bulgaria RAD, Rompetrol Bulgaria EAD, Eco Bulgaria OOD, OMV Bulgaria OOD, Petrol AD, NIS Petrol EOOD şi Lukoil Bulgaria EOOD. 

Studiul scoate în evidenţă preţurile ridicate la comercializarea combustibililor, lipsa unei reacţii adecvate la declinul preţului ţiţeiului pe plan global şi a preţurilor de producţie, care ar fi putut avea ca rezultat practici anticoncurenţiale sub forma unor înţelegeri de cartel. 

Rompetrol şi Lukoil au o prezenţă importantă pe piaţa din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ