Bunicul Băsescu stă la brașoave cu nepoțeii din PMP

În țara asta a curs lapte și miere timp de 8 ani, declamă bunicuțul politic al popularilor. Autostrăzi răsăreau la tot pasul, oamenii muncii erau surprinși periodic prin măriri de salarii și noi oportunități de muncă, pensionarii nu mai știau în ce destinații exotice să-și cheltuiască pensiile

Zilele acestea, văzută din exterior, România trebuie să fie la fel de amuzantă ca un spectacol de cabaret. Toată lumea are un calambur important de spus pentru țară, oricum ar fi și oriunde ar fi: în slipi, pe plajă, sau la bustul gol, ca Tarzan, în largul mării. Unele cimilituri sunt recitate amnezic chiar și pe tronsoane părăsite de autostradă, despre care s-a uitat de la mână până la gură cine le-a dat de gard. Dacă s-ar putea converti avalanșa verbiajului politic în curent electric, am face un Disneyland din Cernavodă.

Traian Băsescu, președintele care se laudă că doarme cu Constituția actuală sub pernă, ignoră cu nonșalanță toate prevederile constituționale care-i impun obiectivitate, echidistanță și non-combat politic. De la înălțimea funcției pe care o abuzează după cum îi vine inspirația, titanul democrației cu specific local ține veritabile lecții de discurs politic pentru începătorii nepoței din opoziție. Traian Băsescu, acest Moș Teacă al popularilor, arată acuzator de la tribuna prezidențială, dar numai spre guvern și opoziția de acum un an.

Pasămite, în țara asta a curs lapte și miere timp de 8 ani, declamă bunicuțul politic al popularilor. Autostrăzi răsăreau la tot pasul, oamenii muncii erau surprinși periodic prin măriri de salarii și noi oportunități de muncă, pensionarii nu mai știau în ce destinații exotice să-și cheltuiască pensiile, jandarmii se cereau la vatră pe capete din cauza plictiselii, profesorii protestau împotriva măririlor repetate de salariu, iar la granițele României făceau în permanență coadă nu numai medicii, dar și toți ceilalți care doreau să se reîntoarcă acasă. Boc nu cădea periodic cloșcă în fața președintelui, MRU mânca doar ce aducea de acasă, în timp ce toate, dar absolut toate terenurile de fotbal inaugurate de Udrea erau impecabile și la orizontală. Uniunea Europeană ne întreba zilnic dacă nu mai vrem niște bănuți în plus și ne soma periodic să nu-i mai încărcăm inutil agenda cu plictisitoare rapoarte justificative despre destinația fondurilor comunitare. Parlamentul, devenit aproape inutil, se pregătea să tragă obloanele, dar nu înainte să dea un ultim aport legislativ democrației prin exceptarea blândului Traian Băsescu de la excesiv de restrictiva regulă a numărului maxim de mandate.

Acest paradis național a fost călcat fără milă în picioare de USL și însăși ființa națiunii a fost amenințată de moarte, în special de către bona lui Victor Ponta, tună Băsescu de la tribună, furat de elanul declamativ. După care își îndreaptă șuvița imaginară și le face șmecherește cu ochiul mucoșilor populari, rămași în extaz extrem, cu gura căscată și ochii rotunjiți în fața scornelilor elocventului bunic spiritual. Băieți, luați aminte, așa se face! E ultima oară când vă mai arăt... Dacă vreți să aveți o conformație politică zdravănă, trebuie să faceți cel puțin 30 de minute de gargară populară pe zi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ