Căderea politică a lui Sorin Roșca Stănescu

| 26 aug, 2013

Din intervenţia dură a preşedintelui liberal, modul în care s-a despărţit de SRS nu reprezintă o simplă renunţare la serviciile de consiliere, ci pare mai degrabă un divorţ cu scântei.

Deşi în cursul zilei de duminică toţi ochii erau aţintiţi asupra discuţiilor din Biroul Permanent Naţional al PNL, în aşteptarea deciziei cu privire la nominalizarea pentru Ministerul Transporturilor, Crin Antonescu a oferit, în aceeaşi zi, o veste care a luat prin surprindere. Preşedintele PNL a renunţat la serviciile de consiliere oferite de Sorin Roşca Stănescu, motivaţia gestului fiind una extrem de caustică la adresa SRS. „L-am eliberat pe Sorin Roşca Stănescu din funcţia de consilier personal. Dânsul a criticat în presă propunerea mea în ceea ce-l priveşte pe Nini Sapunaru, bineînţeles are tot dreptul să o facă dar, pe considerentul şi mergând pe ipoteza domniei sale, când un om politic greşeşte înseamnă că are consilieri proşti“, a precizat Antonescu.

Debarasarea de Sorin Roşca Stănescu poate însemna începutul unei recalibrări a strategiei lui Crin Antonescu în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2014. Dacă ţinem cont de faptul că de numele lui Sorin Roşca Stănescu se leagă cel puţin trei momente tensionate ale USL, fostul jurnalist fiind artizanul unor intervenţii conflictuale care l-au vizat pe premierul Ponta, decizia lui Crin Antonescu pare a fi opţiunea cea mai bună.

De la „înălţimea” poziţiei de consilier al co-preşedintelui liberal al USL, SRS şi-a permis nenumărate derapaje, considerându-se protejatul liderului PNL şi turnând otravă în urechea lui Crin Antonescu pentru a sabota relaţiile de buna colaborare existente la vârful alianţei. Pe principiul „mai bine mai târziu decât niciodată”, Crin Antonescu şi-a dat seama că sfaturile preţioase ale fostului jurnalist i-au zdruncinat serios credibilitatea, iar renunţarea la consiliere tinde să reinstaureze normalitatea în tabăra liberalilor.

Greşelile comise de SRS ţin de amatorism politic, nefiind exclus ca în spatele unor decizii sau declaraţii pripite ale lui Crin Antonescu să se ascundă poveţele ziaristului ajuns senator. Din intervenţia dură a preşedintelui liberal, modul în care s-a despărţit de SRS nu reprezintă o simplă renunţare la serviciile de consiliere, ci pare mai degrabă un divorţ cu scântei. Lecţia pe care o învaţă SRS în urma acestui episod este aceea că politica nu este așa ușoară ca jurnalismul.

Nu este însă exclus ca modul în care a fost pus la punct în piaţa publică să determine o reacţie de orgoliu din partea lui SRS. Este puţin probabil ca Sorin Roşca Stănescu să se împace cu statutul de exilat de la masa lui Crin Antonescu, iar dizidenţa fostului jurnalist să se reorienteze dinspre Victor Ponta către preşedintele PNL, ceea ce ar putea determina ulterior o decizie drastică de sancţionare împotriva lui SRS.

Până la o poziţionare oficială a fostului jurnalist pe seama ultimelor evenimente din PNL, SRS dovedește încă o dată că linia sa politică nu este una de mare ambiție. Intrarea sa în politică nu are legătură cu vreun proiect de substanţă prin care să vină în întâmpinarea agendei cetăţenilor din Prahova care l-au trimis în Parlament. Nu, nici pe departe. Statutul de senator pare a-i asigura lui Sorin Roşca Stănescu exclusiv un paravan pentru mici jocuri politice şi totodată liniştea oferită de imunitatea parlamentară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 aug, 2013
criss
Diversionist!!
Srs- o ISCOADA care a cautat permanent sa-l Pacaleasca si sa-l saboteze pe Crin Antonescu!!
-a dorit numirea lui Nini Sapunaru ptr al compromite pe Crin!!
-Turnator la securitate -cum singur a spus -individu e specializat in Diversiune si Manipulare!!!Afara din PNL!!!
26 aug, 2013
cantautor
ma odihneam si brusc,s-a auzit un zgomot puternic...
am crezut ca era cutremur...
ulterior,citind articolul,m-am lamurit...
era caderea politica a unui senator...
26 aug, 2013
obiectiv
Deduc ca votantii din Prahova ai USL-ului ar trebui sa fie dezamagiti...
Nu-i nimic,se compenseaza cu cei din Moldova,a caror agenda este foarte ocupata cu proiectele, mustind de substanta,ale alesilor lor....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ