Camera Deputaților a adoptat legea "Dai casa şi scapi de datorii"

| 25 noi, 14:25

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, cu 233 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" și o abținere, proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, zis şi "Dai casa şi scapi de datorii".

Proiectul de lege prevede că debitorul are dreptul să stingă creditul ipotecar prin transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat în favoarea creditorului, fără a mai plăti altceva.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru stingerea în acest mod a datoriilor sunt: între părți s-a încheiat un contract de credit, iar bunul oferit în plată este un bun imobil ipotecat în favoarea creditorului în vederea garantării executării obligațiilor asumate prin contractul de credit.

Inițiatorul proiectului de lege, deputatul PNL Daniel Zamfir, a declarat că proiectul vine în ajutorul celor 800.000 de familii care nu mai pot să-și plătească ratele la bancă pentru că salariile lor sunt mai mici decât erau când au contractat împrumutul.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 noi, 19:37
Calin
Program rapid cu castiguri la domiciliu!
Cum poți să faci bani! Sursa banilor e chiar lângă tine: un curs GRATUIT, online, pas cu pas, cu cele mai simple și mai clare explicații! Înveți imediat cum poți să faci bani! Trebuie doar să urmezi acest curs de excepție și înveți garantat, GRATUIT, cum poți să faci bani! Când vrei cu seriozitate și tu acest curs online, trimite textul “INFO” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ