Campanie murdară a B1 TV și EVZ împotriva părintelui SMURD, Raed Arafat

| 25 ian, 2014

În urma accidentului aviatic din Munții Apuseni, B1 TV, EVZ și alte publicații băsiste au întreprins o campanie murdară și agresivă împotriva fondatorului SMURD, Read Arafat, prin prezentarea unor afirmații total eronate, ce nu își găsesc nicio relevantă în acest caz tragic.

Demersurile efectuate de presa activistă pentru a tulbura apele nu au făcut decât să evidențieze și mai mult că vechile resentimente ale unor oameni politici nu au dispărut – asistăm acum la reluarea războiului Traian Băsescu versus Raed Arafat.

Atitudinea jurnaliștilor B1 TV și EVZ în mediatizarea tragediei aviatice din Munții Apuseni a fost una lipită de moralitate, plină de contradicții și false acuzații la adresa secretarului de stat din Ministerul Sănătății. Raed Arafat a fost pus într-o situație deloc plăcută de către niște scriitori la comandă care au prezentat românilor un scenariu foarte departe de adevăr.

În încercarea disperată de a găsi false acuzații la adresa părintelui SMURD, jurnaliștii de la B1  TV au ajuns să contacteze direct reprezentanții ai unor instituții internaționale precum NATO pentru a afla informații despre evenimentele la care a participat Raed Arafat. Prin acest gest acești „deontologi activiști” au reușit performanța de a scădea din credibilitatea României pe plan internațional. Scenariul absurd prezentat de B1 TV și EVZ vrea să prezinte românilor un Raed Arafat care a fugit din țară în momentul accidentului – o idee aberantă care este combătută cu ușurință de realitate.

Fondatorul SMURD a fost printre primele persoane care au aflat despre tragedia aviatică și asta chiar dacă nu se afla în țară, ci la Budapesta, la o întrunire a NATO. În urma telefonului primit de la profesorul Irinel Popescu, care fusese sunat de medicul Radu Zamfir și una dintre persoanele aflate în avionul căzut, secretarul de stat a contactat telefonic echipa SMURD de la Oradea imediat.

După ce a aflat cu aproximație locul producerii accidentului, Raed Arafat l-a sunat pe inspectorul general al Inspectoratului de Situații de Urgență pentru că nu putea apela 112 direct din cauza faptului că se afla în afara granițelor României. De asemenea, Inspectorul general de aviație din cadrul Ministerului de Interne și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușă, au fost informați tot de Raed Arafat despre producerea acestui tragic accident aviatic din Munții Apuseni. Acesta a fost, în mare, modul în care au decurs evenimentele din acea tragică seară, fiind o dovadă a faptului că Arafat a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a gestiona situația prin telefon, din străinătate.

În ciuda acuzațiilor aduse de campaniile murdare orchestrate de activiștii lui Traian Băsescu, Raed Arafat va rămâne întotdeauna Părintele fondator al SMURD-ului, cu o mare susținere și apreciere din partea întregii populații a țării.

Să ne amintim de momentul ianuarie 2012, când Președintele Traian Băsescu a cauzat un scandal uriaș prin insinuările la adresa lui Raed Arafat că ar distruge sistemul de ambulanță și l-ar „da unor golani privați“. Acestea au avut ca efect public protestele violente din Piața Universității, în cadrul cărora manifestanții s-au solidarizat cu Raed Arafat și au determinat demisia întregului Guvern condus de Emil Boc.

Oare acestă nouă campanie murdară întreprinsă de B1 TV și EVZ nu ar trebui să ducă la un nou val de indignare a românilor?

Raed Arafat cu siguranță nu se va implica direct în această polemică politică și va continua să îmbunătățească sistemul SMURD. Rezultatele pozitive obținute până acum l-a determinat pe premierul Victor Ponta să ia o decizie importantă în sensul înființării unui Comitet interministerial pentru situații de urgență, în care să fie implicat atât Raed Arafat, pentru a crea posibilitatea unei coordonării  mai eficiente a sectorului de intervenții de urgență. Această decizie este un vot de încredere pentru părintele SMURD de la cel mai înalt nivel, dar și un vot de blam pentru cei care-l atacă pe Raed Arafat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 ian, 2014
hilary
dl. Pop,
mai cititi cronologia evenimentelor, am senzatia ca stati rau la capitolul "reading comprehension"
25 ian, 2014
lonita
RAED ARAFAT
ARAFAT este mai bun roman decat foarte multi din aceasta tara si penru asta merita mult respect.UN netot l-a facut venetic si ar trebui sa-si ceara imediat scuze daca vrea sa nu devina la fel de nepopular ca ala cu ghicitoarea.RESPECT
25 ian, 2014
Mircius
Campanie murdara ???
Cand apare un medic de la SMURD-ul lui Arafat din Oradea si declara ca Iovan si tanara au murit imediat dupa accident, ca hipotermia nu intra la cauze, ce parere aveti, e campanie murdara??? Medicul legist care a facut autopsia spune negru pe alb , in cazul fetei la cauza deces trece expunere indelungata la frig - si vine smurdul arafatului si zice ca nu. Ca sa se scoata, ca sa scoata pe mai marii guvernului uselist.
Asta ca sa nu mai vorbim de rabla aia de avion dusa in "hambar" dupa mintea preainteleptului Gadea. Se pare ca despre acest avion se va mai vorbi.
Apoi. MAN a vrut sa trimita elicopter special de la Campia Turzii. Dar nuuu, nu le-a dat voie, ca trebuia arafatul sa-i gaseasca el mai intai.

I-au gasit padurarii. Cu doi morti. Ca daca il lasa pe arafat in mod sigur obtineau o recolta mai buna: 7 morti.

Mai lasati-ma cu arafat. Procesul de salvare acum , la munte a fost un fiasco total.
25 ian, 2014
Georgeta
Nu s-a impacat niciodata Basescu ca a fost invins de Arafat care a avut de partea sa populatia - asta nu se iarta. Basistii sunt la post. LOCALIZAREA NU O FACE ARAFAT - trebuia sa o faca STS adica sluga lui base.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ