Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Braşov, declarat incompatibil

| 24 apr, 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, liberalul Aristotel Căncescu, a fost declarat în stare de incompatibilitate de către ANI, deoarece a deţinut simultan şi calitatea de reprezentant în AGA a unei societăţi comerciale.

Aristotel Căncescu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 29 mai 2009, întrucât deţine atât funcţia de preşedinte al CJ Braşov, cât şi calitatea de reprezentant al judeţului Braşov în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC Apă Canal SA Sibiu, încălcând dispoziţiile legale, precizează ANI, într-un comunicat.

Aristotel Căncescu exercită în prezent al doilea mandat consecutiv de preşedinte al CJ Braşov (2008 - 2012 şi 2012 - prezent).

Prin Hotărârea CJ Braşov nr. 121/29.05.2009 s-a aprobat participarea judeţului Braşov, prin Consiliul Judeţean Braşov, cu capital la SC Apă Canal SA Sibiu, persoană juridică română înfiinţată ca societate comercială pe acţiuni, de interes local.

De asemenea, prin hotărârile CJ Braşov nr. 121/29.05.2009 şi 152/29.10.2012 s-a aprobat numirea lui Aristotel Căncescu ca reprezentant al Judeţului Braşov în AGA a SC Apă Canal Sibiu.

Conform dispoziţiilor legale, "funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ