Cannes 2013: Abdellatif Kechiche a câştigat Palme d'Or

| 27 mai, 2013

Abdellatif Kechiche a câştigat marele trofeu Palme d'Or, pentru filmul "La vie d'Adele", la gala celei de-a 66-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes ce s-a încheiat ieri seară.

"La vie d'Adele", care a şocat prin scenele grafice de sex între două femei, a câştigat şi premiul criticii de specialitate FIPRESCI, pe Croazetă, sâmbătă. Cea care i-a înmânat marele trofeu regizorului a fost actriţa Uma Thurman. Kechiche a dedicat acest premiu, printre altele, revoluţiei tunisiene.

Ceremonia de decernare a premiilor de duminică seara a fost prezentată de actriţa Audrey Tautou. Juriul competiţiei oficiale de anul acesta a fost format din Steven Spielberg (preşedinte), Nicole Kidman, Ang Lee, Cristian Mungiu, Christoph Waltz, Daniel Auteuil, Vidya Balan, Naomi Kawase, Lynne Ramsay.

La secţiunea Cinefondation, premiul al treilea a fost acordat, ex-aequo, studentului român Tudor Jurgiu pentru scurt-metrajul "În acvariu", şi slovacului Matus Vizar.

Secţiunea este dedicată filmelor de şcoală şi a fost creată în 1998 de preşedintele festivalului, Gilles Jacob. 

Câştigătoarea din acest an la secţiunea Cinefondation este o studentă iraniancă, Anahita Ghazvinizadeh, care studiază cinematografia la Chicago.

Ghazvinizadeh a câştigat un premiu de 15.000 de euro pentru "Needle", un scurt-metraj de 21 de minute în care o adolescentă îşi face găuri în urechi, în timp de părinţii ei se ceartă, precum şi asigurarea că primul ei lung-metraj va fi prezentat la Festivalul de la Cannes.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ