Cannes: Tudor Jurgiu, câştigător la secţiunea Cinefondation

| 24 mai, 2013

Premiul al treilea la secţiunea Cinefondation a Festivalului de Film de la Cannes le-a fost acordat, ex-aequo, studentului român Tudor Jurgiu pentru scurt-metrajul "În acvariu", şi slovacului Matus Vizar.

Secţiunea este dedicată filmelor de şcoală şi a fost creată în 1998 de preşedintele festivalului, Gilles Jacob. 

Câştigătoarea din acest an la secţiunea Cinefondation este o studentă iraniancă, Anahita Ghazvinizadeh, care studiază cinematografia la Chicago.

Ghazvinizadeh a câştigat un premiu de 15.000 de euro pentru "Needle", un scurt-metraj de 21 de minute în care o adolescentă îşi face găuri în urechi, în timp de părinţii ei se ceartă, precum şi asigurarea că primul ei lung-metraj va fi prezentat la Festivalul de la Cannes. 

Premiul al doilea i-a revenit belgiencei Sarah Hirtt pentru "En attendant le degel"(Aşteptând dezgheţul).

Preşedinta juriului din acest an la Cinefondation, Jane Campion, a fost ea însăşi remarcată la Cannes pentru scurt-metraje, înainte să câştige Palme d'Or în 1993 cu "Lecţia de pian". În competiţie au fost selecţionate 18 scurt-metraje dintre 1.550 de proiecte prezentate de 277 de şcoli de cinema din toată lumea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ