Capitularea portocalie de la Ţebea: a reînceput războiul în PDL!

| 16 sep, 2013

Monica Macovei i-a cerut colegial lui Oltean să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte PDL, tocmai pentru că e urmărit de DNA, iar partidul doamnei Macovei ar avea, chipurile, un Cod Etic care obligă la părăsirea funcţiilor interne de către penali.

O ştire destul de ignorată zilele acestea anunţa (re)începerea războiului în interiorul Partidului Democrat Liberal. Joi, procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale faţă de Ioan Oltean, actual vicepreşedinte şi fost secretar general al PDL. Ieri, Monica Macovei i-a cerut colegial lui Oltean să demisioneze din funcţia de vicepreşedinte PDL, tocmai pentru că e urmărit de DNA, iar partidul doamnei Macovei ar avea, chipurile, un Cod Etic care obligă la părăsirea funcţiilor interne de către penali.

În realitate, vorbim despre o reală declaraţie de război pe care Macovei o face în interiorul partidului, semnalul că în perioada următoare tema anti-corupţie va fi folosită de zona Macovei-Băsescu pentru a crea zâzanie în tabăra democrat-liberalilor. Oltean este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii functiei de vicepresedinte/secretar general al unui partid (deci, de faptul că este PDL-ist!), în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată şi infracţiunea de favorizare a infractorului.

Macovei flutură, în toată această dezbatere, diverse articole din aşa-zisul Cod de Etică al PDL, care prevăd că democrat-liberalul împotriva căruia se începe urmărirea penală ar trebui să-şi facă bagajele şi să renunţe la funcţiile importante din partid. În cazul lui Oltean, vorbim exact de acele funcţii pe care, conform DNA, le-ar fi folosit în diversele combinaţii pe care le-a executat cât timp PDL era la butoanele ţării, iar prietenul său Emil Boc era prim-ministru al României.

La cum îi ştim pe cei din PDL, îmi vine greu să cred că pe Oltean îl va încerca cel mai slăbut fior de integritate şi va decide să părăsească o funcţie în care, foarte important, l-au votat pedeliştii. Practic, cei din PDL sunt sursa relelor care îl pasc acum pe Ioan Oltean. L-au creditat pe fostul secretar general cu această funcţie tocmai pentru că, în diversele ocazii expuse de procurori, Ioan Oltean avea know-how-ul portocaliu care să-i permită să combine pentru sine şi pentru colegii portocalii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 sep, 2013
gica
Legea este egala pentru toti
Daca un ziarist tanar gandeste asa,ce sa mai zicem de politicieni?Nu este clar ca cine este corupt trebuie sa plece?Ce razboi,ce capitulare,ce ziarist?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ