Caraș-Severinul depopulat: Lindendfeld, satul părăsit, Preveciori, satul cu un singur locuitor

| 23 iul, 15:42

Așezat într-o frumoasă zonă montană județul Caraș-Severin devine un fel de etalon al satelor mici și părăsite sau depopulate. Este cazul satului Lindendfeld de pe Semenic, un sat ce aparține de comuna Buchin dar care de ceva ani buni nu mai are nici măcar un locuitor.

Un locuitor mai are și cătunul Prevecior, un cătun aparținând de comuna Băuțar, la limita cu județul Hunedoara. Iar comuna Brebu Nou, cea mai mică din România ca populație, plătește funcționari și cheltuieli de funcționare pentru primar, viceprimar, consilieri locali și Primărie deși toată comuna nu are mai mult de 100 de locuitori!

Desigur, la polul opus, formată tot din cătune, deloc depopulată este comuna Cornereva, o comună egală ca suprafață cu municipiul București, comună care are televiziune prin cablu, liceu, cooperativă agricolă și multe alte tehnologii moderne, deși mai sunt localități care n-au curent electric iar la Ineleț se poate ajunge doar pe niște scări montate pe stânci.

Detalii pe Realitatea de Caraș Severin

Tag-uri: caras severin
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ