Care este cel mai bun moment pentru a vinde o mașină rulată

| 21 noi, 17:33

De-a lungul vieții noastre, este foarte probabil să vindem cel puțin o mașină. De aceea, este bine să știm cel mai bun moment pentru a face acest lucru la cel mai bun preț. De asemenea, este bine să știm și în ​​ce perioadă a anului este cel mai bine să ne vindem mașina, dar și care este vârsta vehiculului care ne va face să pierdem cel mai puțin.

Există două modalități de a înțelege care este cel mai bun moment pentru vânzarea mașinii: perioada anului în care piața se mișcă cel mai mult, momentul în ar trebui să începem să luăm în considerare vânzarea mașinii, înainte de a-și pierde toată valoarea.

La prima întrebare este mai complicat de răspuns, deoarece implică factori externi. Este adevărat că există un anumit sezon pe parcursul anului în lumea vânzării de mașini rulate, dar asta are legătură mai mult cu tipul de mașină și zonele geografice decât cu alte criterii. Spre deosebire de ceea ce am putea crede, nu mai este în perioada dinaintea sărbătorilor (vara și Crăciunul) când vrem cel mai mult să ne schimbăm mașinile, nu, alte lucruri influențează mai mult. Un exemplu foarte clar se întâmplă cu 4 × 4.

Convertibilele sunt, de asemenea, un alt tip de mașini foarte sezoniere, în mod evident, perioada primăverii este cel mai bun moment pentru vânzarea lor, deoarece atunci oamenii iau în considerare cumpărarea. Cu toate acestea, momentul când aceste mașini sunt cel mai folosite, nu este vara, așa cum cred majoritatea oamenilor, ci toamna, când soarele nu arde și îi putem simți din plin razele. Așadar, ați aflat, vindeți în martie și cumpărați în septembrie.

Modelele utilitare și compacte au, de obicei, mai mult succes în luna iunie, odată cu sfârșitul anului școlar, atât pentru cei care tocmai au împlinit 18 ani, cât și cei care termină facultatea și își doresc de obicei o mașină ca premiu... deși acest lucru se schimbă și majoritatea preferă un smartphone de ultimă generație, mai degrabă decât un cadou pe patru roți.

Când este cel mai bun moment pentru a schimba mașina

Dacă ceea ce doriți este să știți când ar trebui să începeți să luați în considerare vânzarea mașinii, există două modalități de a afla: dacă vreți să recuperați cât mai mulți bani sau dacă vreți să nu pierdeți mai mulți bani. Sună similar, dar nu este același lucru.

Prima abordare se referă la momentul vânzării autoturismului când nu s-a depreciat prea mult, în timp ce cea de-a doua are în vedere indicatorii trebuie urmați pentru a afla dacă mașina v-a oferit  deja tot ce ați vrut și este timpul să o schimbați cu alta.

Primul lucru pe care ar trebui să îl lămurim este că primii 5 ani ai mașinii sunt cei în care acumulează cele mai mari deprecieri. Începând cu al cincilea an, aceasta își pierde valoarea foarte lent, dar, în special primul și al doilea, deprecierea sa este brutală și, cu cât este mai mare intervalul, cu atât mai rău. Pe de altă parte, trebuie să fiți conștienți de faptul că, cu cât sunt mai puțini ani, valoarea sa va fi mai mare.

Pe lângă vârsta mașinii există și alți factori care o depreciază. Cel mai important este kilometrajul său și aici există o barieră psihologică evidentă: 100.000 km. În momentul în care markerul are 6 cifre, prețul mașinii scade. Deci, ați aflat, dacă doriți să o vindeți cât mai scump, cel mai bine este să o vindeți în jurul vârstei de cinci ani și înainte de a face 100.000 km.

De asemenea, este inidicat să fiți la curent cu evoluția pieței. În general, o schimbare a generației modelului implică, de obicei, o scădere a prețului, cu excepția cazului în care succesorul este un eșec comercial, așa cum s-a întâmplat cu saltul de la a doua la a treia generație a Seat Toledo.

În prezent, există un alt factor decisiv în prețul de vânzare al mașinii: legea. Odată cu emisiile și restricțiile impuse de tot mai multe orașe, prețul mașinilor diesel pe piața de ocazie scade, în timp ce cel al hibrizilor și al mașinilor electrice a crescut brusc.

Dacă ceea ce vă doriți este să vindeți mașina înainte să înceapă să fie o sursă de probleme, indicatorii sunt alții. Dacă o vindeți către o persoană particulară, trebuie să aveți în vedere că sunteți obligați să îi oferiți o garanție de 6 luni, deci este mai bine să nu lungiți prea mult vânzarea, pentru a nu deveni o bătaie de cap.

Unele elemente ale mașinii de obicei „cedează în lanț”, adică atunci când se defectează una este probabil să apară mai multe probleme după aceasta. Majoritatea componentelor mecanice ale automobilelor de astăzi sunt proiectate cu o durată de viață utilă de 250.000 km. Atunci când elemente precum alternatorul, demarorul sau ambreiajul încep să aibă probleme, celelalte componente încep să cedeze mai ușor și veți ști că este timpul să căutați o altă mașină, intrând pe Auto Rulate București.

Auto Rulate București este dealerul expert de care aveți nevoie pentru a intra în posesia unei mașini excepționale din punct de vedere calitate preț. Echipa sa vă pune la dispoziție sistemul buy back, ceea ce înseamnă că vă prezentați cu mașina veche pentru a fi evaluată gratuit, vă alegeți o nouă mașină rulată, plătiți diferența și plecai cu mașina nouă. Sau vă puteți vinde mașina în regim consignație prin intermediul acestui dealer. Contactați-l, căci nu veți regreta!

Tag-uri: auto, masini rulate
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ