Carmen Olteanu, soţia deputatului Mădălin Voicu, la DNA

| 10 feb, 15:46

Carmen Olteanu, soţia deputatului PSD Mădălin Voicu, s-a prezentat miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citată de procurori, transmite Agerpres.

Carmen Olteanu nu a dorit să facă declaraţii presei, nici la intrarea în sediul DNA, nici la ieşire. 

Potrivit unor surse judiciare, soţia deputatului PSD Mădălin Voicu are calitatea de suspect. 

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. 

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată. 

DNA arată că, în perioada 2011-2015, Nicolae Păun a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei deputatului Mădălin Voicu şi a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia (fără nicio contraprestaţie), în cadrul unuia din proiectele derulate. 

"Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcţionari şi demnitari, intervenţii concretizate în contextul validării proiectelor cu finanţare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuţiei de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice şi în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa. În perioada octombrie - decembrie 2015, Păun, aflându-se în posesia listelor cu martori citaţi de DNA, respectiv fiind încunoştiinţat despre aceste aspecte, a determinat mai multe persoane, prin corupere, în mod direct, sau prin intermediari să nu dea declaraţii sau să dea declaraţii mincinoase în faţa organelor de urmărire penală cu privire la activitatea derulată în cadrul asociaţiei", mai spun anchetatorii. 

Mădălin Voicu mai este acuzat că, în perioada 2011-2015, în exercitarea obligaţiilor ce derivă din calitatea de deputat, a depus declaraţii de avere fără a menţiona sumele de bani obţinute de la Asociaţia Partida Romilor "Pro Europa", totalizând peste 300.000 lei venit brut şi peste 217.000 lei venit net. 

"Banii respectivi fuseseră primiţi de la Păun, prin intermediul asociaţiei, cu justificarea 'plăţi drepturi de autor' în perioada 2011-2015. Aceşti bani proveneau din fondurile alocate derulării proiectelor europene despre care Mădălin Voicu ştia că sunt deturnaţi, având în vedere că o persoană din familia sa fusese angajată în cadrul proiectului 'Acces pe piaţa muncii - O şansă pentru tine' şi remunerată cu suma totală de 194.241 lei", mai arată DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ