Carnea de miel: Cum să o alegi corect şi câte calorii are

| 18 apr, 2014

Carnea de miel sau ied este o carne roşie care conţine proteine de calitate. Dacă ştii cum să o alegi, cu ce alimente să o combini şi cum se prepară corect, carnea de miel poate să constituie o alternativă bună la alte tipuri de carne mai grase. "Mielul sau iedul intră la categoria carne roşie şi este o sursă foarte bună de proteine de calitate, scrie Eva.ro.

Pentru persoanele sănătoase şi active fizic este o opţiune sănătoasă, însă pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie, trigliceridemie, hipertensiune arterială, hepato-renale, obezitate) este indicat să se consume carne de miel în cantităţi mici şi doar bucăţile foarte slabe", ne spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Sfaturi ca să alegi corect carnea de miel

Când mergi la cumpărături alege bucăţi de carne slabă, fără prea multă grăsime din care îţi va fi uşor să pregăteşti tot ce îţi doreşti pentru masa de Paşti. Carnea trebuie să fie fermă la atingere, să aibă un miros specific de oaie, o culoare rozalie şi să nu fie lipicioasă. Atenţie la organele de miel pentru drob să nu aibă pete sau noduli.

Reţine că în funcţie de porţiunea tăiată, carnea de miel are o densitate energetică destul de ridicata: 200 - 300 kcal/100 de grame.

Cele mai potrivite condimente pentru carnea de miel

Puteţi citi mai departe AICI.

Tag-uri: carne de miel, miel
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ