Carpatica Asig, creştere de 95 la sută a primelor brute subscrise, în T1

| 28 mai, 2013

Societatea de asigurări Carpatica Asig a înregistrat o creştere cu 95 la sută a volumului de prime brute subscrise, în trimestrul unu 2013, comparativ cu perioada similară a anului 2012, de la 64,40 milioane lei, la 125,84 milioane lei, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai asiguratorului.

Compania a ajuns astfel la o cota de piaţă de 7,31 la sută, care o plasează pe locul şapte în topul asigurărilor generale, conform rezultatelor preliminare raportate de companiile de asigurări.

Portofoliul auto a consemnat o creştere de 90 la sută, iar clasele non-auto de 169 la sută.

Evoluţiile cele mai semnificative le-au înregistrat asigurările property, al caror volum de prime brute subscrise s-a triplat în perioada analizată (296 la sută), asigurările de răspundere civilă generală, care au crescut cu 74 la sută, asigurările de bunuri în tranzit, care au avansat cu 232 la sută. Asigurările de accidente au avut, de asemenea, creştere, volumul subscrierilor pe aceasta clasa de asigurări dublându-se comparativ cu primul trimestru din 2012 (creştere de 113 la sută).

Dinamica subscrierilor companiei a fost susţinută atât de creşterea numărului de clienţi persoane fizice şi juridice, cât şi de creşterea cu peste 50 la sută a numărului de clienţi care deţin mai multe poliţe de asigurare emise de Carpatica Asig, rezultat al strategiilor de cross-selling dezvoltate.

'Evoluţia subscrierilor se înscrie în trendul ascendent al ultimului an şi creează premisele atingerii obiectivelor stabilite la începutul anului. Vom continua eforturile atât în direcţia creşterii vânzărilor, în special pe clase non-auto, cât şi a îmbunătăţirii serviciilor, care continuă să fie preocuparea centrală a companiei şi în acest an', arată Adela Abrudan, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Carpatica Asig.

Daunele plătite au înregistrat, de asemenea, o creştere de 79,4 la sută, de la 42,8 milioane lei, în primul trimestru din 2012, la 76,8 milioane lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ