Câştigătorii premiului Nobel pentru Medicină 2013: James Rothman, Randy Schekman şi Thomas Sudhof

| 07 oct, 2013

Câştigătorii premiului Nobel pentru Medicină în anul 2013 sunt cercetătorii James E. Rothman, Randy W. Schekman şi Thomas C. Sudhof, a anunţat Göran Hansson, secretarul Comitetului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină de la Institutul Karolinska din Stockholm.

Cercetătorii au fost recompensaţi pentru "descoperirile lor în domeniul sistemului care reglează traficul intracelular, un sistem major de transport din celulele noastre".

Anul trecut premiul Nonel pentru Medicină a fost obţinut de cercetătorii John B. Gurdon şi Shinya Yamanaka, pentru cercetările lor în domeniul reprogramării nucleare, o tehnică ce permite transformarea celulelor adulte în celule suşă, capabile să se dezvolte în orice tip de ţesut în corpul uman.

Lauraţii premiului Nobel sunt recompensaţi cu 8 milioane de coroane suedeze (circa 930.000 euro), sumă care a fost fixată în 2012 şi care este împărţită la cei trei. E vor mai primi şi câte o medalie de aur.

Premiile Nobel le vor primi în cadrul unor ceremonii oficiale organizate la Stockholm şi la Oslo, pe 10 decembrie, ziua în care se comemorează moartea fondatorului premiilor, Alfred Nobel, decedat în 1986.

Prestigioasele distincţii vor continua marţi cu premiul Nobel pentru fizică, miercuri cu premiul Nobel pentru chimie, urmând ca joi să fie decernat Premiul Nobel pentru literatură.

Vineri va fi anunţat laureatul premiului Nobel pentru pace - singurul atribuit de Norvegia, conform dorinţei exprimate de fondatorul prestigioaselor distincţii, Alfred Nobel.

Sesiunea 2013 a premiilor Nobel se va încheia luni, când va fi anunţat cel pentru economie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ