Cât plătește primăria pentru un câine capturat

| 15 sep, 2013

în Capitală vor fi 11 mașini de teren care se vor ocupa de capturarea câinilor maidanezi de pe străzi și transportarea lor către adăposturile special amenajate în fiecare sector, cu un total de 32 de hingheri.

Lucrurile au început să se miște în sensul rezolvării problemei câinilor fără stăpân. După votarea legii maidanezilor în plenul Camerei Deputaților, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor a semnat contractele cu firmele care au câștigat licitația organizată de ASPA în acest sens și care urmează să taxeze pentru capturarea unui câine 219 lei.

Inițial, la licitație s-au prezentat șapte firme dispuse să-și asume responsabilitatea de a curăța străzile Capitalei, respectiv Radius Vet SRL, Pet Stuff Univers SRL, Elen Basic Business SRL, Turbo Pet Mobil SRL, Puppy Vet SRL, Best Marketing SRL şi Terra Marique SRL, dintre care au fost alese doar trei Elen Basic Business SRL, Best Marketing SRL și Terra Marique SRL.

În urma acestor demersuri, în Capitală vor fi 11 mașini de teren care se vor ocupa de capturarea câinilor maidanezi de pe străzi și transportarea lor către adăposturile special amenajate în fiecare sector, cu un total de 32 de hingheri.

Patrulele astfel formate vor avea în vedere cu precădere perimetrul din jurul școlilor și al grădinițelor, mai ales că de luni, 16 septembrie, va începe un nou an școlar. De asemenea, după intervențiile efectuate în zonele prioritare, hingherii vor avea în vedere parcurile Bucureștiului.

Un alt considerent de luat în calcul și de apreciat este faptul că echipele care se vor ocupa de capturarea câinilor maidanezi de pe străzile Capitalei vor răspunde și solicitărilor venite din partea bucureștenilor. Adică, în cazul în care se vor semnala cazuri de câini fără stăpân într-o anumită zonă sau se identifică haite de câini care și-au desemnat teritoriul într-un anume cartier, hingherii vor acționa în consecință.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ