Cât plăteşte statul român pentru vindecarea răniţilor de la Colectiv

| 09 noi, 10:54

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunţat că familiile victimelor tragicului incendiu din clubul Colectiv vor primi ajutoare cu titlu de urgenţă.

Sorin Cîmpeanu, premierul interimar, a declarat la şedinţa de guvern extraordinară de luni că va acorda sprijin din fondul de rezervă al guvernului pentru răniţii din clubul Colectiv şi familiile lor. La fondul de rezervă se găsesc acum 1,1 miliarde de lei, adică 250 milioane de euro, a precizat premierul interimar.

Guvernul a decis acordarea unei sume de 7.500 de euro lunar, 30 de zile a câte 200 de euro pe zi, la care se adaugă 1.500 de euro pentru cheltuieli de transport. Plata se face în maximum 5 zile de la solicitare. Au fost înregistrate mai multe solicitări ale familiilor.

Pentru familiile victimelor internate în tară, guvernul acordă 6.000 de lei pe lună, 200 de lei pe zi pentru cheluieli de cazare, masă şi altele. Se acordă începând cu prima zi de spitalizare.

Asta înseamnă că statul va plăti maxim 725 mii de euro pe lună pentru familiile celor internaţi în ţară şi în străinătate.

Citeşte şi: Tragedia Colectiv: 83 de răniţi mai sunt în spitale din Capitală, 15 în stare critică, 6 în stare gravă

Imediat după producerea accidentului din clubul Colectiv, şeful Clinicii de Chirugie Plastică a Spitalului ”Floreasca”, Ioan Lascăr, a declarat că tratamentul unei persoane cu arsuri este între 500.000 şi un milion de euro, pentru o perioadă de trei luni, cât poate dura perioada necesară vindecării unui pacient care a suferit arsuri grave.

Sorin Cîmpeanu a declarat sâmbătă că vor fi decontate "integral" costurile pentru pacienţii care vor fi transferaţi în străinătate din Fondul de rezervă al Guvernului, iar pentru aparţinătorii care însoţesc răniţii vor fi, de asemenea, decontate cheltuieli de transport, cazare şi masă.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, duminică seară, că este luată în calcul acordarea unui suport financiar pentru rudele care îi însoţesc pe pacienţii transferaţi în străinătate şi va fi înfiinţat un grup de intervenţie pentru consiliere şi comunicare cu rudele victimelor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ