Cât vorbesc în medie la un apel telefonic românii

| 10 dec, 2013

Autoritătea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii anunţă că durata medie a unui apel a fost de 2 minute şi 26 de secunde, în timp ce traficul mediu lunar de către un utilizator "activ" a ajuns la 3 ore şi 52 minute în prima jumătate a anului.

Traficul de voce în reţelele operatorilor de telefonie mobilă a fost de 31,6 miliarde de minute în primele şase luni ale acestui an, faţă de ultimele şase luni din 2012 creşterea pe acest segment fiind de 2,5%, iar traficul total de mesaje SMS a fost de 8,1 miliarde (+22% anual), potrivit datelor prezentate, marţi, într-o conferinţă de specialitate, de Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, conform Agerpres.

Durata medie a unui apel a fost de 2 minute şi 26 de secunde, în timp ce traficul mediu lunar de către un utilizator 'activ' a ajuns la 3 ore şi 52 minute (+4%).

Pe de altă parte, din traficul total de mesaje SMS, 94,5% au fost către reţeaua proprie (on-net). Traficul total de mesaje MMS s-a cifrat la 7,4 milioane (+4,2% anual), iar traficul apeluri video 3G (minute) a fost de aproximativ 0,6 milioane (-40% anual).

Din datele oficiale ale ANCOM reiese faptul că numărul total de conexiuni active la internet mobil era, în prima parte a acestui an, de 11,2 milioane (+11% semestrial), iar numărul total de terminale/cartele SIM care permit accesul la internet mobil prin intermediul EV-DO, 3G/3G+, 4G ajunsese la 9,9 milioane (+14,3% semestrial). Un utilizator de internet mobil din România consuma, în medie, 260 MB într-o lună

În ceea ce priveşte conexiunile la internet în bandă largă, se înregistrau în primul semestru din acest an 8,2 milioane conexiuni active la internet mobil în bandă largă prin EDGE, CDMA, EV-DO, 3G/3G+, 4G (+15,2% semestrial, respectiv +18,4% anual), din care 6,2 milioane prin EV-DO, 3G/3G+ şi 4G.

Totodată, aproape 70% dintre conexiunile de internet mobil de mare viteză sunt prin intermediul plăţii unei sume lunare de bani, gen abonamente sau extraopţiuni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ