Cătălin Creţu, Visa: O creştere cu 10% a plăţilor electronice duce la scăderea cu 5% a economiei din umbră

| 21 oct, 2014

Creşterea cu 10% a plăţilor electronice determină o scădere de 5% a economiei din umbră, a declarat, marţi, Cătălin Creţu, manager pentru România, Croaţia şi Slovenia al Visa Europe, la summitul UE al Europei de Sud-Est, organizat de publicaţia The Economist.

"În România, economia din umbră înseamnă 28% din Produsul Intern Brut, ceea ce se traduce în 30 de miliarde de euro care pot fi aduşi la lumină. O creştere de 10% a plăţilor electronice determină scăderea cu 5% a economiei din umbră, iată de ce industria plăţilor electronice este atât de importantă pentru economia unei ţări', a spus Creţu, conform Agerpres.

Citeşte şi:  Cât de scumpă este viaţa fără cash

Potrivit acestuia, dintre toate modurile de a tranzacţiona electronic, românii preferă plăţile cu cardul.

"În prezent, 3 milioane de români a acces la Internet banking. Pe de altă parte, au fost emise în România 14 milioane de carduri', a completat oficialul Visa.

Citeşte şi: Câte carduri au românii? Răspunsul BNR: peste 14 milioane

Summitul Uniunii Europene pentru Europa de Sud-Est - 'On the road to stability and growth', organizat la Bucureşti de publicaţia The Economist, dezbate marţi perspectivele economice ale regiunii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ