Cazanciuc: Dacă Motoc e aleasă judecător la CEDO, înseamnă că s-a prezentat cel mai bine

| 13 iun, 2013

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că dacă Iulia Motoc va fi aleasă judecător din partea României la CEDO, înseamnă că ea s-a prezentat cel mai bine la interviuri şi a menţionat că exclude ipoteza unui "aranjament" în favoarea acesteia.

"Dacă acest nume va fi Iulia Motoc, înseamnă că Iulia Motoc este cea care s-a prezentat cel mai bine", a afirmat ministrul Justiţiei. De asemenea, Cazanciuc a ţinut să sublinieze că nu România alege ocupantul acestei funcţii, ci Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), de pe lista cu cele trei propuneri înaintate de Guvernul de la Bucureşti.

Ministrul Justiţiei a mai spus că lista celor trei propuneri ale Comisiei de selecţie a candidaţilor, alcătuită în urma interviurilor de ieri, va fi făcută publică astăzi.

Cel care va fi ales ca judecător din partea României la CEDO se va achita cu brio de sarcini, în condiţiile în care, la interviuri, candidaţii s-au dovedit bine pregătiţi, a spus Cazanciuc. "Spre satisfacţia noastră, toţi s-au prezentat destul de bine. Oricare va fi ales, ne prezentăm, cu siguranţă, mai mult decât onorabil", a adăugat el.

Interviurile candidaţilor pentru funcţia de judecător din partea României la CEDO au avut loc ieri, la sediul Ministerului Justiţiei. Procurorul Codrin Miron, de la DIICOT Arad, s-a retras, astfel că în competiţia pentru această funcţie au mai rămas Iulia Motoc, Cristina Coteanu, Bianca Guţan, Tudor Panţîru, Florin Streteanu şi Paul Vasilescu.

Lista cu cei trei candidaţi aleşi de comisie va fi înaintată Guvernului. După primirea avizului Comisiilor Juridice şi pentru Drepturile Omului din Senat şi Camera Deputaţilor reunite în şedinţa comună, Guvernul va transmite Consiliului Europei lista cu propuneri cuprinzând cei trei candidaţi.

Curtea Constituţională decis, în 9 mai, că Guvernul propune candidaţii la funcţia de judecător la CEDO din partea României. La 16 decembrie 2013 va înceta mandatul actualului judecător al României la CEDO, Corneliu Bîrsan.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ