Cazanciuc: Sunt sigur că finalizarea totală a MCV pentru România va coincide cu integrarea în spaţiul Schengen

| 15 sep, 18:32

Senatorul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, afirmă că finalizarea totală a Mecanismului de Verificare şi Cooperare (MCV) pentru România va coincide cu integrarea ţării noastre în spaţiul Schengen.

 

"Din păcate, în prezent, stigma fostului MCV persistă prin faptul că România este ţinută departe de spaţiul Schengen, deşi întrunim toate condiţiile să fim acolo. Sunt sigur că finalizarea totală a MCV-ului pentru ţara noastră va coincide cu integrarea în spaţiul Schengen. Voi milita oriunde va fi nevoie pentru ca lucrul acesta să se întâmple cât de curând posibil", a scris Robert Cazanciuc, vineri, pe Facebook.
Comisia Europeană a închis vineri în mod oficial Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru Bulgaria şi România, ce fusese introdus în 2007, la aderarea celor două ţări la Uniunea Europeană, ca măsură tranzitorie menită să faciliteze realizarea de progrese în domeniul reformei sistemului de justiţie şi în cel al măsurilor anticorupţie, precum şi în ceea ce priveşte criminalitatea organizată, în cazul Bulgariei, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ