Cazul Caracal. Acuzații incendiare! "INML a falsificat probele!"

| 19 aug, 19:22

Avocata Carmen Obârșanu, fostă judecătoare, a declarat că este de părere că la Institutul Naţional de Medicină Legală s-ar fi încercat falsificarea probelor.

Carmen Obârșanu a declarat că există această posibilitate, ca la INML, în cazul Caracal, să se fi încercat să se falsifice probele. Doctorul Monica Pop a spus că falsificarea probelor de către INML este exclusă. ”Este de o gravitate absolută ce ați zis! Nu se poate să afirmați așa ceva, în direct, la o televiziune când nu aveți nicio probă!”, a spus Monica Pop.

Ulterior, a intrat în direct, la România TV, profesorul Vladimir Beliş, fost director al Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" din Bucureşti, care a spus că o va da în judecată pe Carmen Obârșanu.

”Este o afirmație inconștientă! O asemenea afirmație din partea unei judecătoare este de o gravitate absolută. O anunț că va suporta consecințele legii”, a anunțat profesorul Vladimir Beliş subliniind că probele INML nu pot fi falsificate.

Specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, arată DIICOT.

Procurorii au retrimis INML dispoziție de refacere a analizei

„În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:


- au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de lizieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.


- având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN", informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ