Cazul "Iohannis nu e bun că nu are copii": APADOR-CH cere demisia Gabrielei Firea

| 20 noi, 2014

Asociatia pentru drepturile omului APADOR-CH a cerut demsia Gabrielei Vranceanu Firea, pentru declaratia senatorului PSD ca Klaus Iohannis "nu e un om complet", deoarece nu are copii.

"Pentru ca statutul de senator este incompatibil cu cel de discriminator, APADOR-CH solicita public demisia din functie a doamnei Gabriela Vranceanu Firea. Parlamentarul a fost sanctionat, pe 19 noiembrie, de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, pentru ca a comis o fapta de discriminare", se precizeza pe site-ul asociatiei.


Reprezentantii APADOR-CH sustin ca "savarsirea de fapte de discriminare este incompatibila cu calitatea de parlamentar, care presupune nu numai practicarea, ci si promovarea unui comportament si a unui limbaj care, printre altele, sa nu discrimineze".

"Caracterul vadit al faptei de discriminare - savarsite de doamna senator intr-o campanie electorala, din pozitia de purtator de cuvant al unui partid politic - justifica solicitarea demisiei imediate a doamnei senator din aceasta functie, chiar in conditiile in care hotararea Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii poate fi atacata in justitie", se mai precizeaza in mesajul organizatiei.


Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a sanctionat-o miercuri cu avertisment pe Firea, dupa ce purtatorul de cuvant al PSD a fost reclamat ca a spus despre Klaus Iohannis ca "nu e om complet", fiindca nu are copii.


Potrivit deciziei CNCD, Gabriela Firea a primit doar un avertisment, insa in documentul facut public de institutie se atrage atentia ca astfel de declaratii "sunt condamnate", fiind considerate "discriminatorii", si ca "incalca dreptul la demnitate al persoanelor".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 noi, 2014
DELIA
senator penal
Vranceanu Firea Pandele, vorbitoarea cu gura de peste, de meserie tata de-a lui Ponta harazita sa improaste din fecalele, puroiul si fasurile personale peste tot ce nu e PDSR, TREBUIE DEMISA. Nu e mare cinste, stiinta sau virtute sa faci pe la 40 de ani , copii, pe banda rulanta, fara sa ii aduci astfel incat sa isi ia macar a doua oara bac-ul. A facut cea mai mizera campanie electorala, fiind exponenta minciunii si abjectiei umane prin jignirile proferate la adresa celor ce nu pot avea copii. E o figura sinistra care, prin viata si atitudinile expuse pe sticla, este cel mai prost exemplu pentru copii si parinti care sunt, cu adevarat un rotund intr-o societate normala.si
20 noi, 2014
gigi
Demisia lui basescu care a discriminat de multe nu o cereti ? Penibililor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ