CCR a decis în privința completelor de 5 judecători. Cum îl afectează pe Liviu Dragnea

| 07 noi, 15:38

Curtea Constituţională a decis că există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de 5 judecători, transmite Agerpres.

 

Curtea Constituțională a dezbătut miercuri sesizarea Vioricăi Dăncilă privind conflictul juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție referitor la formarea completelor de cinci judecători de la instanța supremă.

 

Sesizarea la CCR a fost formulată de către Guvern, în contextul în care şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut nelegalitatea constituirii completelor de cinci judecători de la instanţa supremă, un astfel de complet judecând şi apelul în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care el a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

 

De altfel, Dragnea a discutat marți cu ministrul justiției despre sesizarea privind completul de 5 judecători.

 

Dragnea spunea înaintea acţiunii Guvernului la CCR că se urmăreşte să fie ”băgat la puşcărie” de un complet de la instanța supremă făcut cu încălcarea legii şi că a vorbit cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să facă demersuri privind desemnarea completelor de cinci judecători de la ICCJ.

 

”Vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completurilor sunt repartizaţi aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, declara liderul PSD.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ