UPDATE CCR a decis: Legea eutanasierii este constituţională. Protestatarii fac circ

| 25 sep, 2013

CCR a decis, astăzi, că legea care permite eutanasierea în termen de 14 zile a câinilor comunitari ce nu sunt revendicaţi sau adoptaţi este constituţională. Iubitorii de animale plâng în faţa Parlamentului.

UPDATE După aflarea deciziei CCR, iubitorii de animale, care protestează, încă de dimineaţă, în faţa Parlamentului, au devenit furioşi, iar o femeie a leşinat. Oamenii au venit cu câini în lesă şi portavoci pentru a-şi arăta nemulţumirea. Plâng, strigă şi câţiva dintre ei s-au întins pe asfalt dorind să blocheze strada.

Corneliu Vadim Tudor şi Paula Iacob se află printre manifestanţi.

În urmă cu circa 10 zile, un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice, cu excepţia UDMR, a atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege care prevede eutanasierea în termen de 14 zile a câinilor comunitari care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, a declarat, atunci, fostul senator Marius Marinescu, susţinător al protecţiei animalelor, citat de Mediafax.

"Facem în primul rând observaţia că problema eutanasiei câinilor fără stăpân şi condiţiilor în care este dispusă aceasta este principala problemă a legii. Eutanasia este o măsură extremă, care contravine prevederilor drepturilor animalelor recunoscute de instrumente internaţionale, reglementări comunitare cu caracter obligatoriu. Legea de gestionare prevede soluţia eutanasiei, care se poate aplica curent, în masă, animalelor fără stăpân, deşi ar fi trebuit să fie aplicată numai în anumite condiţii limitative şi stricte, cu caracter excepţional", susţin cei 30 de parlamentari.

Printre semnatarii documentului prin care este invocată neconstituţionalitatea propunerii legislative pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân se numără, conform sursei citate, parlamerntarii Călin Popescu Tăriceanu, Haralambie Vochiţoiu, Dumitru Pelican, Cristiana Anghel şi Ioan Ghişe.

Iubitorii de animale, disperaţi

Aproximativ 200 de protestatari s-au strâns încă de dimineaţă la intrarea dinspre Calea 13 Septembrie în Palatul Parlamentului, unde este şi sediul Curţii Constituţionale, cerând judecătorilor să declare neconstituţională Legea privind câinii fără stăpân.

Protestatarii au scandat "Dreptul la viaţă", având pancarte pe care scrie "Stop crimei", "Stop eutanasiei", "Abandonarea puilor este sursa câinilor de pe străzi. Nu mai arunca puii pe stradă!" şi "Sterilizarea câinilor este singura măsură eficientă pe termen lung".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ