CCR: Decizia în cazul legii privind maidanezii, luată cu majoritate de voturi

| 25 sep, 2013

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că legea privind câinii fără stăpân este constituţională, respingând obiecţia de neconstituţionalitate formulată de 30 de senatori. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României.

''CCR, cu majoritate de voturi, a respins obiecţia de neconstituţionalitate formulată de un număr de 30 de senatori cu privire la Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.155/ 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. În esenţă, Curtea a constatat că dispoziţiile declarate neconstituţionale prin Decizia Curţii Constituţionale nr.1 din 11 ianuarie 2012, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.53 din 23 ianuarie 2012, au fost puse de acord cu această decizie, respectându-se astfel dispoziţiile art.147 alin.(4) din Constituţia României'', precizează CCR într-un comunicat.

Potrivit CCR, argumentaţia reţinută în motivarea soluţiei pronunţate de plenul Curţii Constituţionale va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ