Ce a înțeles Băsescu din lucrările Consiliului European

| 26 oct, 2013

Din discuțiile de zilele acestea de la Bruxelles, Traian Băsescu a înțeles că e treaba Guvernului să aplice măsurile care țin de implementarea Agendei Digitale, realizarea Pieței Unice Digitale până în anul 2015 și strategia pentru creșterea gradului de ocupare al tinerilor.

Cu toate acestea, a refuzat să-l lase pe Victor Ponta să reprezinte România la Consiliu, în ciuda faptului că Guvernul a pregătit o strategie în domeniul IT, la realizarea căreia au participat și companiile românești din această industrie. N-a ezitat însă să menționeze faptul că Executivul va trebui să se ocupe de implementarea deciziilor luate.

Acest Consiliu European a fost dedicat în special economiei digitale și Agendei Digitale 2020.  Deși discuțiile au fost centrate pe implementarea unui proiect, Piața Unică Digitală, care, conform estimărilor Comisiei Europene, ar trebui să aducă un plus de aproximativ 500 de miliarde de euro anual economiei europene și ar urma să creeze foarte multe noi locuri de muncă, Traian Băsescu nu a înțeles aceste lucruri.

Cu ce a rămas Băsescu după acest Consiliu? Cu faptul că dacă se va implementa Agenda Digitală ne vom plăti facturile de acasă, folosind Internetul, și nu vom mai fi nevoiți să stăm la ghișee. Serios??? Acesta a fost principalul mesaj transmis de președinte în cadrul conferinței de presă ținută după finalizarea lucrărilor Consiliului, că vom da click și vor pleca banii din cont. Și nu, nu este o glumă! N-aș vrea să fiu cel care îi dă această veste lui Traian Băsescu, dar mulți români fac asta deja de câțiva ani de zile, nu era nevoie de un Consiliu European pentru aceste lucruri. Dacă asta este ceea ce i-a rămas președintelui în cap, este clar la ce nivel al competențelor a fost reprezentată țara noastră la Bruxelles. Ce discuții despre securizarea datelor, despre îmbunătățirea competențelor digitale ale populației, cercetare și inovare. Probabil toate acestea i-au intrat președintelui pe o ureche și i-au ieșit pe cealaltă, având în vedere că pentru el e o mare minune faptul că facturile se pot plăti de acasă! Iar dacă ați văzut declarațiile sale și vă gândiți acum „da, dar a zis și de plata taxelor”, aflați că în multe localități și acestea se pot plăti de acasă, spre exemplu în Sectorul 3 al capitalei.

Cam așa putem rezuma participarea lui Băsescu la Consiliul European: o activitate obișnuită pentru mulți dintre noi, o noutate pentru președinte. Traian Băsescu ne dovedește încă o dată că oricât s-ar strădui, nu are cum să ducă țara asta înainte, din moment ce el trăiește cu câțiva ani în urmă. Dar nu aici ar fi problema, deoarece peste un an oricum scăpăm de el. Adevărata problema e că nici pe alții nu îi lasă să-și facă treaba și face tot posibilul pentru a-i sabota.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

24 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 noi, 2013
vali2801
job
http://MegaStoon.Com/?share=217894
17 noi, 2013
DelMihay10
VREI SA CASTIGI UN BAN IN PLUS?
Dorim sa conlucram cu persoane care vor sa lucreze de acasa ( freelanceri ) pe calculator.
Despre ce este vorba?!
Te înscrii în cadrul Campaniei MailDirect - prima si singura platformă din Romania care foloseste Email Marketing-ul in mod legal - primiţi zilnic e-mailuri pe care trebuie sa le deschideţi...si banutii se aduna.
Inca nu te-am convins? Primesti 10% din castigul intregii tale echipe!
Înscrie-te pe link-ul următor şi începe să câştigi bani chiar din acest moment.
Fa bani de acasa!! Inregistreaza-te: ://www.maildirect.ro/inregistrare/2051fb172ed97959e0ea723624cb180d. PRIMESTI 6$ AUTOMAT LA INREGISTRARE!!!
02 noi, 2013
Teos42
Trufia.........
Doar un proverb romanesc vreau sa amintesc : prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul ! Acest catavencu numit base ESTE FOARTE FUDUL !
08 noi, 2013
soteo
basexu
nu stiu ce a inteles basexu, dar vad ce intelege ponta din economie: excursii peste tot pe banii poporului si taxe plus impozite pe stalpi si wc-uri! din wc-uri vine si jurnalista alexandra, care grohaie si ea ceva poate mai primeste un os de ros!!
27 oct, 2013
yako
D-na Alexandra Radu,in politichie esti tufa de Venetia.Eu zic sa scri despre Ledy Gaga,poate ,poate ai succes.
21 noi, 2013
mihaidoi
Si daca mergea Copypaste la acel consiliu,esti sigura Alexandra ca acesta ne aducea mai multe informatii!??Mai bine ai incerca sa ne lamuresti de ce il urasti pe Basescu!
27 oct, 2013
Ileana Frinculescu
De cine esti platita domnisoara? Esti penibila...
Pupincurista. Esti la fel ca plagiatorul din fruntea Guvernului. O generatie tanara de habarnisti. Rusine, mai bine pune osul la munca si taci din gura fara sa mai scrii tampenii...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ