Ce decizie a luat Samsung pentru a evita o amendă de miliarde de dolari

| 17 oct, 2013

Grupul sud-coreean Samsung s-a oferit să renunţe la declanşarea în Europa de procese legate de patente împotriva rivalilor, pentru a obţine încheierea amiabilă a unei investigaţii antitrust, au anunţat, astăzi, autorităţile de reglementare din UE.

Propunerea Samsung vine după ce Comisia Europeană a avertizat că procesele intentate de Samsung încalcă reglementările antitrust ale UE, scrie New York Times. Samsung ar putea evita o amendă de până la 18,3 miliarde de dolari dacă executivul comunitar acceptă oferta.

Samsung şi Apple, cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, au în derulare procese în tribunale din peste zece ţări, în încercarea de a obţine o cotă cât mai mare din piaţa profitabilă a dispozitivelor mobile.

"Samsung s-a oferit să nu mai încerce timp de cinci ani să obţină, împotriva companiilor care acceptă o schemă de licenţiere, decizii judecătoreşti privind patentele care reprezintă standarde la nivelul industriei", se arată într-un comunicat al Comisiei.

Părţile interesate în propunerea Samsung au la dispoziţie o lună pentru a trimite comentarii.

Comisia, care a acuzat în mai şi Motorola Mobility cu practici anticompetitive similare, a afirmat că investigaţia în cazul Samsung va aduce mai multă claritate la nivelul industriei telecom.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ