Ce este în stare să facă Monica Macovei pentru un nou mandat de europarlamentar?

| 12 iul, 2013

Răspunsul scurt: orice. Funcţia de europarlamentar este potrivită pentru Monica Macovei. Fostului procuror i se oferă şansa să facă ceea ce face mai bine, să acuze: să acuze România, să acuze cetăţenii români, să acuze justiţia din România şi bineînţeles să acuze adversarii politici de la o tribună de undeva departe, de la Bruxelles.

Grav este faptul că acest discurs care nu face altceva decât să dezbine şi să semene ură este clădit pe o bază solidă de minciună şi, aş îndrăzni să spun, ipocrizie. Macovei, în pofida cuvintelor mari pe care le rosteşte, este exact ceea ce critică. Un politician care ar face orice pentru funcţia pe care şi-o doreşte.

Dacă încă vă întrebaţi despre ce este vorba, vă reamintesc ce a spus europarlamentarul în data de 09 iunie a.c. "Eu am fost solidară cu Cristian Preda când s-a discutat excluderea sa. Luni, săptămâna trecută, m-am trezit la şase dimineaţa să-mi scriu demisia dacă este exclus.” Aşadar, observăm o mare solidaritate şi fraternitate între cei doi colegi de partid şi de Parlament. La exact o lună mai târziu Preda este suspendat din PDL şi nu oricum, ci cu o majoritate confortabilă a voturilor din Comitetul Naţional de Coordonare. Umilinţa europarlamentarului este cu atât mai mare cu cât, din colegii săi de moţiune nici măcar unul nu s-a ridicat în apărarea sa. Intervenţia timidă a lui Paleologu a fost trecută la şi altele, dar cert este că Preda a fost lăsat în „offside” de colegi. Unde este Monica Macovei în acest timp? Nimeni nu ştie. Se poarte ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Unde este politicianul care spunea despre Blaga că este un nostalgic comunist? Unde este Monica Macovei care îl ataca în fel şi chip pe Blaga pentru modul dezastruos în care conduce PDL în opoziţie? Răspunsul este din nou unul simplu. Monica Macovei se află în fruntea listei de aşteptare pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Brusc, Monica Macovei este numai lapte şi miere când vine vorba de Vasile Blaga. Dar cum în pixul fostului vameş stă candidatura pe un loc eligibil la europarlamentare, mai ales când se ştie că 5 locuri pentru PDL în Parlamentul European este o ambiţie cam mare, este de înţeles că Macovei îşi calculează şansele pragmatic, ca orice politician.

Mişcarea Populară este în pericol să nu treacă pragul pentru europarlamentare şi altă alternativă pentru Macovei nu prea există, pentru că în USL nu o primeşte nimeni, în PPDD nici atât şi independent este practic imposibil să reuşeşti. Singura şansă pentru Macovei, pentru a-şi continua cariera „strălucită” politică, este să apară pe locurile eligibile ale PDL-ului. Condiţia pentru asta este să îşi înfrâneze pornirile dizidente din interiorul partidului şi să stea cuminte când domnul preşedinte de partid Blaga comite o gogomănie.

Acestea fiind spuse, Macovei îşi pierde statutul de St. Just şi ne demonstrează tuturor că poate fi un soldat disciplinat de partid, după cum spune şi Blaga atâta timp cât simbria este mare. „Monica Macovei şi-a exprimat dorinţa de a candida la europarlamentare” spune Vasile Blaga. Monica Macovei nu mai este „şocată” de declaraţiile preşedintelui de partid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iul, 2013
SIMION
o abjecta...
aceasta stafidita,joaca rolul politicianului integru si onest-CEEA CE NU EXISTA !!!...aceasta fiinta emana rautate prin toti porii,uraste pe toata lumea in afara de ea si fii-su...CINE VOTEAZA O ASEMENEA ANTIROMANA LA EUROPARLAMENTARE E UN IDIOT SI N-ARE CE CAUTA IN ROMANIA...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ