Ce i-au transmis, de fapt, primarii PDL lui Liviu Negoiță

| 25 iun, 2013

Scenariul de la Dâmboviţa se poate repeta oricând şi în cazul altor filiale, în condiţiile în care actuala conducere pare a marşa pe o abordare vindicativă, în sensul epurării acelor organizaţii care la alegerile interne s-au poziţionat în tabăra Elenei Udrea.

Prima şedinţă a PDL Dâmboviţa la care Liviu Negoiţă a participat în calitate de preşedinte interimar al filialei, după demiterea din aceasta funcţie a deputatului Florin Popescu, s-a lăsat cu un uriaş scandal. În şedinţa în care primvicepreşedintele PDL Liviu Negoiţă venise să le comunice membrilor BPJ Dâmboviţa dizolvarea filialei şi demiterea fostului şef al Consiliului Judeţean, Florin Popescu, din fruntea organizaţiei, primarii democrat-liberali au pornit o cascadă de acuzaţii.

Nemulţumirile exprimate vocal de către aleşii locali ai PDL din judeţul Dâmboviţa sunt motivate, la prima vedere, de îndepărtarea lui Florin Popescu din fruntea filialei. În realitate însă, semnificaţiile tensiunilor din organizaţia democrat-liberală de la Dâmboviţa sunt mult mai ample.

Mesajul revoltei de la Dâmboviţa este în primă fază un avertisment pentru conducerea centrală a partidului. Altfel spus, organizaţia lasă să se înţeleagă că actuala conducere nu are legtimitatea să reformeze filialele atât timp cât, sub mandatul lui Vasile Blaga, PDL nu a convins. Iar mesajul de protest al PDL Dâmboviţa este un prim pas, existând oricând posibilitatea ca filiale întregi ale partidului să fie decimate pentru ca apoi cei mai mulţi membri să ia calea altor formaţiuni.

Prin urmare, scenariul de la Dâmboviţa se poate repeta oricând şi în cazul altor filiale, în condiţiile în care actuala conducere pare a marşa pe o abordare vindicativă, în sensul epurării acelor organizaţii care la alegerile interne s-au poziţionat în tabăra Elenei Udrea. Este, de altfel, şi cazul lui Florin Popescu, fostul preşedinte al filialei Dâmboviţa asumându-şi poziţia de susţinător al Elenei Udrea în alegerile din PDL.

De asemenea, desemnarea lui Liviu Negoiţă ca interimar la PDL Dâmboviţa a generat o suită de nemulţumiri legitime. În condiţiile în care actuala conducere centrală a democrat-liberalilor a reactivat un fost primar care a suferit o înfrângere usturătoare în alegerile locale, primarii PDL de la Dâmboviţa s-au exprimat public împotriva unei astfel de soluţii. Logica este una simplă – un candidat la primărie care a bifat o înfrângere drastică nu poate pretinde că ar fi în măsură să gestioneze o organizaţie care a reşit la alegerile locale din 2012 să obţină mai multe mandarte de primar.

În acest context, perspectivele pentru PDL sunt mai degrabă sumbre. Măcinat de conflicte interne, cu Elena Udrea în poziţia de dizident gata să sape la temelia conducerii lui Vasile Blaga şi cu o activitate parlamentară neconvingătoare, formaţiunea democrat-liberală traversează cea mai dificilă perioadă din anul 2000 încoace. Şi mai grav pentru PDL este că ieşirea din pasa proastă pare extrem de îndepărtată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ