Ce ii paște pe traseiștii din PPDD

| 06 iul, 2013

Tânărul Partid al Poporului Dan Diaconescu nici nu a intrat bine în intrigile politice din Parlamentul României că a și pierdut o sumedenie de deputați și senatori care s-au îndreptat către pajiști mai verzi în primele 6 luni de mandat.

Trebuie să ne uităm cu atenție la fenomentul PPDD, un partid intrat în Parlament datorită liderului al căriu nume îl poartă, umflat electoral cel mai probabil cu ajutorul PDL a reușit să obțină peste 14% la alegerile generale din iarna anului 2012. Astăzi la 6 luni de la fericitul eveniment PPDD a reușit să ajungă în sondaje dar și în Parlament la cota de 8%. Exodul de parlamentari PPDD s-a produs în mare măsură datorită stilului de conducere politică instituit de PPDD-iști, un stil care a și atras denumirea inspirată de partid SRL.

Pentru cine nu o cunoaște Simona Man este președintele PPDD. Mai precis este doamna aceea blondă care la congresul PSD a anunțat sprijinul necondiționat al partidului pe care îl conduce pentru viitorul guvern Ponta. Textual Simona Man, în hohotele de râs ale audienței a spus că numai PPDD vă poate scăpa de PNL și PC. Premierul Ponta a trecut umoristic pentru ridicolul eveniment, dar unii parlamentari ai PPDD-ului nu au avut aceeași atitudine față de glumița serioasă spusă de președinta lor.

În prezent, într-un mod nespecific unui partid care se vrea parlamentar, președintele Simona Man amenință deputații care au părăsit partidul pe care îi numește independenți cu ghilimele, cu monitorizarea. Așadar președintele PPDD îi va monitoriza pe toți trădătorii PPDD și le va verifica deconturile acestora și declarațiile de avere și interese.

Ținta principală a doamnei Man este nimeni altul decât singurul parlamentar PPDD care a câștigat alegerile în diaspora și nu oricum, ci cu un scor care l-a depășit cu mult pe cel al contracandidatului său William Brînză, deputat cu 4 ani vechime pe colegiul de Diaspora.

Deputatul Mihai Aurelian, căci despre el este vorba a reușit o performanță bună în alegeri și probabil datorită sincopelor din partid a ales să devină deputat independent. Trebuie să admitem că este de-a dreptul ciudat că și conducerea unui partid să îndepărteze deputatul care a câștigat cele mai multe voturi în alegeri. Este cu atât mai ciudat să te apuci să îți ameninți deputații care, cel puțin pentru o perioadă de timp ți-au fost colegi, cu monitorizarea deconturilor și declarațiilor de avere și interese. Poate obiectivul este să-I sperii să se întoarcă dar după cum știm dragoste cu de-a sila nu se poate.

PPDD demonstrează încă o dată că nu poate face față politicii la nivel înalt. Energia partidului este cheltuită pe monitorizarea foștilor parlamentari în loc să fie investită în monitorizarea oponenților politici. Din păcate pentru aceștia, membrii PPDD sunt captivii unei imagini care nu denotă nici profesionalism nici dorința de a face ceva pentru electoratul lor care se adeverește a fi extrem de volatil.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ