Ce le transmite FMI scandalagiilor Antonescu și Băsescu

| 07 oct, 2013

Semnalul transmis de către FMI este o palmă cât se poate de puternică dată lui Traian Băsescu și Crin Antonescu, în contextul în care atât șeful statului, cât și președintele PNL au intrat în ultima perioadă într-o logică conflictuală accentuată, din evidente interese electorale. Unul de dragul PMP și a candidaturii la prezidențiale a Elenei Udrea, iar celălalt din disperarea de a inversa trendul negativ din sondaje.

În timp ce Traian Băsescu, de o parte, și Crin Antonescu, de cealaltă, agită apele politice, dând semne că au intrat într-o campanie electorală prematură, analiștii economici avertizează asupra pericolelor pe care le generează pentru mediul economic asemenea turbulențe.

Cel mai sever dintre aceste avertismente vine de la FMI care, într-o analiză dată recent publicității, atrage atenția răspicat asupra influenței negative asupra economiei pe care ar putea-o avea escaladarea tensiunilor politice interne. Astfel, specialiștii Fondului vorbesc despre o posibilă încetintire a trendului de creștere economică, în contextul în care climatul electoral ar putea duce la inversarea unor politici economice, dar și la amplificarea neîncrederii investitorilor și consumatorilor.

Numai că, odată ce momentumul va fi pierdut, iar creșterea economică va încetini, va fi dificil ca aceasta să mai revină la ritmul actual. Ca urmare, analiștii de la Washington avertizează că într-un asemenea scenariu de evoluție politică marcat de conflictualitate și incertitudine, România ar putea să atingă o creștere economică de trei procente de-abia în 2017.

Semnalul transmis de către FMI este o palmă cât se poate de puternică dată lui Traian Băsescu și Crin Antonescu, în contextul în care atât șeful statului, cât și președintele PNL au intrat în ultima perioadă într-o logică conflictuală accentuată, din evidente interese electorale. Unul de dragul PMP și a candidaturii la prezidențiale a Elenei Udrea, iar celălalt din disperarea de a inversa trendul negativ din sondaje.

Desigur, în ceea ce îl privește pe Traian Băsescu, acest comportament nu poate surprinde în mod deosebit, în contextul în care conflictul este cea de-a doua natură a șefului statului,  iresponsabilitatea fiind prima. În plus, Traian Băsescu nici nu mai are prea multe de pierdut, în contextul în care, indiferent de intențiile sale, este greu de crezut ca românii să mai gireze electoral proiecte ale celui mai urât președinte din istoria postdecembristă, cu 7,4 milioane de români ostili.

În ceea ce îl privește însă pe Crin Antonescu, ușurința cu care acesta face scandal, atacându-și la baionetă aliații și încălcând chiar și angajamentele asumate încă înainte ca USL să ajungă la guvernare, s-ar putea dovedi fatale președintelui PNL. Pentru că, așa cum i-o spune în mod răspicat inclusiv FMI-ul, punând foc la temelia USL și a guvernării, Antonescu nu face altceva decât să saboteze șansele României la dezvoltare economică şi ale românilor la o viaţă mai bună.

Altfel spus, președintele PNL se așează împotriva interesului public, al populaţiei pe care dorește să o convingă că merită să fie președinte. Și, chiar dacă deocamdată susține liniștit că nu vede o schimbare a atitudinii electoratului în ceea ce îl privește, Crin Antonescu s-ar putea să aibă o surpriză extrem de neplăcută la urne, atunci când va constata că românii preferă politicienii serioşi și muncitori, care atrag investitii generatoare de locuri de muncă și bunăstare, iar nu scandalagii politici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 oct, 2013
ara
Ca sa fiti credibil ar fi trebuit dati citatele care se refera la Traian Basescu si Antonescu. Dovada ca manipulati stirile e faptul ca pe scena politica sunt foarte frecvente scandalurile dintre Antonescu si Ponta unele referitoare chiar la candidatura la prezidentiale. Traian Basescu nu mai candideaza iar Antonescu s-a reshapat. Din dorinta de a creste in sondaje si a ajunge presedinte nu-l mai ataca pe TB din contra, il aduleaza . Il ataca pe Ponta, de altfel are si de ce, Ponta semanand din ce in ce mai mult a paiatza . O paiata care incearca sa ne sperie pe noi si pe europeni dar in curand o sa sperie doar ciorile.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ