Ce nu îi pute lui Antonescu?

| 26 sep, 2013

În ultima vreme, discursul lui Crin Antonescu poate fi rezumat la un singur cuvânt: NU. Prin acest termen se poate prezenta întreaga sa atitudine politică din ultimele trei săptămâni. Totul a început în momentul în care a declarat că partidul pe care îl conduce va vota împotriva proiectului de lege prin care s-ar reglementa activitatea de la Roşia Montană.

Acelaşi “nu” a fost utilizat şi atunci când partenerii de guvernare au dorit o dezbatere reală pe Roşia Montană şi atunci când a fost întrebat dacă se află la putere.

Marţi seară, acelaşi Crin Antonescu a mai dat încă un răspuns negativ, de data aceasta o veritabilă recunoaştere a tuturor greşelilor din ultima vreme. Întrebat dacă se va duce să se întâlnească cu protestatarii anti-Roşia Montană, răspunsul a fost că "în Piaţa Universităţii nu, putem să facem o poză, putem să vedem dacă ne înjură, sau dacă ne înjură mai rău – că astea sunt două variante, că de pupat nu ne pupă nimeni". Pe fond, Antonescu are dreptate, dar într-un sens mai larg. Nimeni nu-l mai vrea, nimeni nu mai crede în el şi pe zi ce trece şansele sale la preşedinţie scad.

Când a început toată tevatura cu Roşia Montană, premierul Victor Ponta a fost acuzat că nu are o atitudine consecventă, că se dedublează ca om politic. Atunci Antonescu a încercat să pară un politician responsabil ce îşi asumă o decizie. În zilele ce au urmat, Crin a ratat ocazie peste ocazie să realizeze acest lucru, refuzând atât să poarte o discuţie constructivă, cât şi prin atacuri la aliaţi de parcă el era liderul opoziţiei, nu şeful celui de-al doilea partid de la putere. Dacă Victor Ponta a afirmat că, indiferent de opinia sa personală, doreşte o dezbatere reală şi constructivă, Crin Antonescu a luat o decizie şi cu asta basta. Din nefericire pentru el, votanţii au văzut această opţiune pentru ceea ce era, un calcul populist ieftin şi l-au penalizat şi mai tare. Două săptămâni mai târziu nimic nu este de nasul lui Crin, nici Piaţa Universităţii, dar nici o vizită la Roşia Montană.

În ultimele luni a devenit din ce în ce mai evident că domnul Antonescu vrea funcţia de preşedinte al României înainte de orice. Visează la intrarea triumfală pe porţile Palatului Cotroceni şi e dispus să facă orice pentru ea. Atunci când i s-a părut că îi poate pierde pe cei care ieşiseră în Piaţă, Crin Antonescu a fost dispus să se joace până şi cu stabilitatea politică a ţării pentru câteva voturi în plus.

Pe zi ce trece, Crin Antonescu devine din ce în ce mai izolat, atât de colegii de alianţă cât şi de alegători. Aflat deja în cădere în sondaje, liderul PNL a încercat să se redreseze cu Roşia Montană. Nu i-a ieşit, singurul “succes” fiind acela că era pe cale să arunce România în criză politică. Acum nimeni nu-l mai crede, nici aliaţii din PSD, nici alegătorii. Ce credibilitate mai vrea oare să aibă domnul Antonescu ca viitor preşedinte, din moment ce nimeni nu-l mai vrea?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 sep, 2013
cantautor
loviti-l des si puternic pe Dl.Antonescu...
asa-i trebuie,daca s-a aliat cu PSD-ul...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ