Ce NU ştiai că poţi trata cu BUSUIOC

| 31 iul, 2014

Busuiocul se numără printre cele mai apreciate plante aromatice, care prezintă şi multe avantaje pentru sănătate. Site-ul passionsante.be trece în revistă câteva dintre ele.

Busuiocul este cunoscut pentru efectele sale antispastice, îndeosebi asupra aparatului digestiv. Este recomandat femeilor însărcinate şi care alăptează, pentru proprietăţile sale galactogene (care stimulează secreţia de lapte).

Bogat în vitaminele A şi C, în calciu şi fosfor, are o acţiune antioxidantă care contribuie la încetinirea îmbătrânirii celulare. Uscat, busuiocul furnizează şi vitamina K, esenţială în procesul de coagulare a sângelui.

Este cunoscut şi ca antiinflamator, antibacterian şi antiseptic. Aplicat pe piele, poate alunga ţânţarii. În plus, îi calmează pe cei neliniştiţi, stresaţi sau care suferă de insomnii.

La fel ca alte plante aromatice - coriandrul, de exemplu -, busuiocul nu trebuie fiert multă vreme fiindcă se înnegreşte şi devine amar. Ca să îşi păstreze cât mai bine savoarea, este recomandabil să fie consumat crud - frunze sau tocat - sau să fie adăugat în mâncare chiar la sfârşitul preparării termice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ