Ce post de televiziune îşi primeşte licenţa înapoi

| 01 oct, 2013

Postul Giga TV îşi primeşte licenţa înapoi după ce membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au admis marţi contestaţia privind o decizie anterioară a Consiliului de retragere a licenţei pentru această televiziune.

Totodată, membrii CNA au votat şi pentru cererea de întrerupere a emisiei postului timp de 90 de zile, responsabilul editorial al televiziunii precizând că în 45 de zile va veni cu noua grilă.

'Ei au depus arhiva lor, aceasta ar dovedi că nu au existat întreruperi de emisie mai mult de 96 de ore', a spus Răsvan Popescu, membru al Consiliului.

Colega sa Narcisa Iorga a precizat că membrii Consiliului pot reveni asupra hotărârii de retragere a licenţei Giga TV şi că nu s-a încetat difuzarea programului.

'Eu cred că putem reveni asupra deciziei având în vedere că e o eroare a Consiliului prin aplicarea acestui articol 57 cu 1 litera b. Nu s-a încetat difuzarea programului, ci au fost cu totul şi cu totul alte chestiuni ce pot fi sancţionate şi care evident că, dacă decidem să acţionăm, le putem sancţiona fără doar şi poate, dar nu cu retragerea licenţei', a menţionat Iorga.

Membrii Consiliului au decis în şedinţa din 17 septembrie retragerea licenţei Giga TV pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei audiovizuale referitoare la întreruperea emisiei.

Ei au luat această decizie pe baza prevederilor care stipulează că licenţa audiovizuală analogică se retrage de CNA dacă titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa mai mult de 90 de zile pentru motive de natură tehnică şi mai mult de 96 de ore pentru orice alte motive imputabile titularului. 

În altă ordine de idei, membrii Consiliului au aprobat marţi solicitarea de cedare a licenţei audiovizuale de la SC Entel SRL Gheorghieni către SC Kelet Info SRL Gheorghieni pentru IX FM Gheorghieni, Radio Fun FM Izvorul Mureşului, Feny TV Gheorghieni/Odorheiu Secuiesc/Miercurea Ciuc şi Feny TV Gheorghieni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ