Ce să faci înainte şi după SALĂ ca să NU ai febră musculară

| 09 iul, 2014

Dupa ce te mobilizezi sa te duci mai des la sala si incepi cu un antrenament greu, caci vii cu forte proaspete, febra musculara te tine cateva zile departe de planul tau.

Exista insa tehnici care te ajuta sa faci cat mai putina febra musculara, sau care contribuie la recuperarea cat mai rapida a organismului dupa  efortul fizic.

Cu 48 de ore inainte: bea suc de cirese

Sucul de cirese poate preveni febra musculara, potrivit unui studiu publicat in Jurnalul scandinavian de Medicina si Stiinta in Sport. Antocianii sunt cei care dau culoarea rosie cireselor si tot ei sunt antioxidantii care reduc inflamatiile, dar pentru a-si face efectul trebuie sa il bei inainte de a face exercitii fizice.
Cu cel putin 7 ore inainte: dormi
Cu cat esti mai nedormita, cu atat corpul tau produce mai mult cortizol, adica hormonul stresului, ceea ce ii incetineste corpului foarte mult procesul de recuperare. Lipsa somnului scade productia de glicogen in timpul exercitiilor, reducand nivelul energiei.  Asigura-te sa dormi intre 7 si 9 ore daca ai de gand sa te duci la sala a doua zi.
Cu 15 minute inainte: Poarta sosete de compresie
Sosetele de compresie faciliteaza o mai buna circulatie a sangelui pentru ca, prin presiunea exercitata de sosete se comprima diametrul venelor, ceea ce inseamna ca sangele circula mai repede. Deci data viitoare cand te pregatesti de sala, nu-ti mai pune sosetele alea scurte pana sub glezna, ci testeaza sosetele de compresie.
Cu 5 sau 10 minute inainte: Rola de spuma pentru fitness
Masajul cu o rola de spuma imbunatateste fluxul sanguin din muschi, ceea ce previne ranirea in timpul antrenamentelor si febra musculara si grabeste recuperarea. Pentru a te feri de febra, maseaza-ti toate grupele mari de muschi.
Dupa 20 de minute de cand ai inceput antrenamentul: hidrateaza-te
Cand faci exercitii fizice, cheia este sa fii hidratata, altfel te vei simti obosita, vei da randament scazut, iar corpul tau se va recupera foarte greu. Bea in jur de 300 de mililitri de apa la fiecare 20 de minute de exercitii intense.
Imediat dupa: relaxarea
Chiar daca ai facut exercitii cardio sau de forta sunt necesare 5 minute de mers pe banda sau pe bicicleta, intr-un ritm lent, pentru ca organismul sa se relaxeze.
Imediat dupa: schimba ritmul muzicii
Ai o lista speciala pentru mers la sala sau pentru alergat cu melodii care te fac sa tragi tare de tine, dar trebuie sa ai si una care sa te calmeze. Pune-ti cateva melodii linistitoare pe iPod si asculta-le dupa ce ai terminat de facut sport.
Cu maximum 45 de minute dupa: mananca
Corpul tau trebuie hidratat si alimentat dupa sala. Bea suficienta apa si ceai verde si mananca alimente care au proprietati antiinflamatorii cum ar fi somon, papaya, turmeric.

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ