Ce să mănânci ca să scapi rapid de răceală

| 18 oct, 2013

Au venit frigul şi ploaia. În plus, temperaturile oscilează mult de la o zi la ala. Toate acestea ne predispun la răceală. Dacă vrei să scapi rapid de febră şi dureri în gât, ar fi bine să-ţi ajuţi organismul să lupte cu virusurile, consumând alimentele care întăresc sistemul imunitar.

Zinc. Se găseşte în: fructe de mare, carne de pui, orez brun, seminţe de dolveac. Ajută la dezvoltarea celulelor care contribuie la producerea de anticorpi, scrie telegraph.co.uk.

Vitamina C. Se găseşte în fructele de pădure, în cartofi, în napi. Ajută la întărirea sistemului imunitar, însă nu poate fi menţinută în corp prea mult timp, aşa că e bine să-i oferi organismului des alimente care conţin Vitamina C.

Extract de frunze de măslin. Se poate găsi în suplimentele alimentare. Ajută la protejarea sistemului imunitar şi la creşterea numărului de celule albe din sânge.

Alte alimemnte care îţi pot vindeca rapid răceala sunt usturoiul, arpagicul, ceapa şi prazul.

Trebuie, totuşi, să fii atent când consumi aceste alimente. S-ar putea, de exemplu, să dai organismului prea mult zinc. Dacă obişnuieşti să iei si suplimente alimentare cu minerale, fă astfel încât să nu depăşeşti doza de 45 de miligrame de zinc pe zi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ