Salarii de vis pentru începători. Cât câştigă tinerii la Google sau Twitter

| 14 oct, 2013

Vicepreşedintele pentru inginerie de la Twitter, Christopher Fry, a câştigat anul trecut 10,3 milioane de dolari, nu departe de suma de 11,5 milioane de dolari primită de directorul general Dick Costolo, în condiţiile în care penuria de talente din Silicon Valley umflă veniturile inginerilor.

"Numărul de jucători de serie A nu a crescut în Silicon Valley, dar cererea a explodat", a declarat Iain Grant, ofiţer de recrutare la Riviera Partners, firmă specializată în plasarea de ingineri la firmele start-up susţinute de companii de investiţii.

În zonă circulă poveşti despre cât de departe pot merge angajatorii pentru atragerea talentelor, în afară de acces liber la cofetării, servicii de spălătorie şi cursele gratuite de autobuze, servicii deja oferite de companii.

O firmă start-up a oferit unui inginer chiria pe un an pentru un sedan Tesla, care costă în regiune 1.000 de dolari pe lună, a declarat investitorul Venky Ganesan. El a refuzat să spună care este compania în care a investit firma sa.

Directorul general al companiei Hotel Tonight, care a creat o aplicaţie pentru rezervări hoteliere last-minute, Sam Shank, a povestit cum şi-a transformat biroul pentru a părea mai atrăgător pentru un posibil angajat. El a adus doi angajaţi care să joace ping-pong şi a poziţionat la bar un alt grup de angajaţi. Strategia a dat roade, contractul a fost semnat, iar cel recrutat a avut o contribuţie esenţială a soft-ul construit de companie.

În cazul lui Fry de la Twitter, beneficiile au fost în mare parte sub formă de acţiuni, evaluate anul trecut la 10,1 milioane de dolari, potrivit documentelor depuse de companie la autorităţile de reglementare, pentru oferta publică iniţială. Fry a mai primit un salariu de 145.513 dolari şi un bonus în bani de 100.000 de dolari.

Unii analişti ar putea considera suma primită de Fry prea mică. Vicepreşedintele pentru inginerie al Facebook, Mike Schroepfer, a primit beneficii de 24,4 milioane de dolari sub formă de acţiuni, înainte de oferta publică iniţială a companiei din 2012. El a mai obţinut un salariu de 270.833 de dolari şi un bonus de 140.344 de dolari. Facebook a înregistrat în acel an venituri de 3,71 miliarde de dolri, de 10 ori mai mari decât cele 317 milioane de dolari ale Twitter.

Cererea mare de ingineri este determinată numai parţial de creşterea numărului de companii start-up. Un alt motiv este complexitatea tot mai mare a tehnologiei. Mulţi în Silicon Valley vorbesc despre inginerul "10x", o persoană care face munca a 10 ingineri obişnuiţi.

În prezent, toţi inginerii entry-level pot obţine salarii bune în Silicon Valley.

Google a oferit un salariu de 150.000 de dolari pe an plus opţiuni de acţiuni în valoare de 250.000 de dolari, pentru a atrage un proaspăt absolvent care se gândea să se angajeze la Apple, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Un programator mediu primeşte un salariu 100.049 de dolari pe an în Silicon Valley, uşor sub nivelul de anul trecut de 113.488 de dolari, din cauza creşterii angajărilor de ingineri mai puţin experimentaţi.

Salariul mediu la nivelul zonei Bay Area din San Francisco este de 66.070 de dolari, potrivit datelor statistice. Unele meserii sunt mai bine plătite, precum cea de medic, cu 133.530 de dolari pe an, de avocat, cu 174.440 de dolari şi de inginer constructor, cu 107.440 de dolari. În industria IT sunt oferite însă de regulă şi bonusuri în acţiuni.

Tag-uri: cont twitter, Twitter
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ