Ce se întâmplă cu pensiile românilor în luna ianuarie. Motivul pentru care există o decalare de 3-4 zile

| 06 ian, 23:00

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni seară, că pensiile vor fi plătite, chiar dacă va exista o întârziere de 3-4 zile, cauzată de zilele libere. ”Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor, ca să fie limpede”, a spus premierul. Acesta a explicat că nu şi-a schimbat opinia cu privire la eliminarea pensiilor speciale şi ia în calcul convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru asta.

 

”Din cauza faptului că au fost zile libere, există, nici măcar nu poţi să-i spui o întârziere, o decalare  a termenului de plată a pensiilor. Pensiile vor fi plătite, cu decalare de 3-4 zile, care s-a datorat faptului că au existat zile libere şi, practic, astăzi este prima zi lucrătore”, a spus premierul Ludovic Orban, luni seară, la Digi 24, adăugând că ”sunt atâtea fake-news-uri pe tema pensiilor, fără nicio sursă, doar pentru a menţine o dezbatere pe Legea pensiilor”.
”Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat banii necesari pentru aplicarea Legii pensiilor, ca să fie limpede. Poziţia faţă de pensiile speciale nu o modificăm: avem un proiect care a fost aprobat de Comisia de muncă şi am discutat inclusiv posibilitatea de a convoca o sesiune extraordinară pentru adoptare, care prevede desfiinţarea pensiilor speciale, evident, mai puţin cele pentru cadrele militare”, a mai spus premierul, potrivit Adevărul.
Compania Naţională Poşta Română a anunţat luni că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala din cauză că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române, începând cu 7 ianuarie, "aşa cum se întâmplă la fiecare început de an", iar pensionarii îşi vor primi drepturile băneşti între 10-20 ianuarie.

 

Tag-uri: pensii, români
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ