Ce se întâmplă în corpul tău în prima zi după ce te laşi de fumat

| 12 sep, 10:12

Renunţarea la fumat este adesea considerată o tentativă sortită eşecului, din cauza dependenţei puternice de nicotină. Totuşi, reuşita este mai mult decât reală, datorită puterii corpului şi a creierului de a-şi reveni într-un timp record.

Beneficiile renunţării la fumat sunt aproape instantanee. De îndată ce o persoană se opreşte de fumat, corpul începe să se recupereze în următoarele moduri: 

După 20 de minute 

Scade ritmul bătăilor inimii. Tensiunea arterială scade, iar circulaţia sângelui începe să se îmbunătăţească. 

După 12 ore

Ţigările conţin o mulţime de toxine cunoscute, inclusiv monoxidul de carbon, un gaz prezent în fumul de ţigară. Acest gaz poate fi dăunător sau fatal în doze mari şi împiedică intrarea oxigenului în plămâni şi sânge. Atunci când este inhalat în doze mari într-un timp scurt, sufocarea poate apărea din cauza lipsei de oxigen. După 12 ore de la ultima ţigară doza monoxidului de carbon în sânge scade şi ajunge la normal.

După 24 de ore 

Fumatul creşte riscul de a dezvolta boală coronariană prin scăderea nivelului de colesterol bun, ceea ce face ca exerciţiile fizice sănătoase să fie mai greu de realizat, scrie adevarul.ro. De asemenea, fumatul creşte tensiunea arterială şi riscul de formare a cheagurilor de sânge, ceea ce constituie un risc major de accident vascular cerebral. Astfel, în doar primele 24 de ore după ce aţi renunţat la fumat, tensiunea arterială începe să scadă, scăzând riscul bolilor cardiace de la hipertensiunea arterială indusă de fumat. În acest timp scurt, nivelul de oxigen va fi îmbunătăţit.

După 2 zile 

Fumatul dăunează terminaţiilor nervoase responsabile de simţul mirosului şi gustului. În doar 2 zile după renunţare, veţi putea observa un miros sporit şi un gust mai viu, pe măsură ce aceşti nervi se vindecă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ