Ce se va întâmpla cu piaţa auto din Europa anul viitor

|

Vânzările de autovehicule noi din Europa vor creşte probabil în 2014, pentru prima dată în şapte ani, chiar dacă avansul va fi limitat parţial de şomajul ridicat şi efectele crizei datoriilor suverane, arată un studiu realizat de un centru de cercetare afiliat Hyundai Motor Group.

Piaţa auto din Europa va înregistra o creştere de 2,5% anul următor, la 13,87 milioane de unităţi, estimează Korea Automotive Research Institute, citat de portalul Automotive News.

Pentru anul în curs, institutul sud-coreean se aşteaptă la un declin de 3,8%, la 13,53 milioane de unităţi.

În timp ce Europa va reveni pe creştere, recuperarea pieţei auto din SUA ar putea încetini, în urma unei posibile creşteri a dobânzilor bancare. Vânzările din SUA vor urca anul următor cu 3,2%, la 16,1 milioane de autovehicule.

Cererea puternică din China va susţine accelerarea ritmului de creştere a pieţei mondiale, de la 3% în acest an la 4% în 2014, estimează institutul.

Piaţa auto din Uniunea Europeană a scăzut cu 3,9% în primele nouă luni ale anului, la 9 milioane de autoturisme noi, iar în septembrie a urcat cu 5,4%, la 1,16 milioane de unităţi, potrivit datelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ