Ce vrea de fapt MRU. Război total cu Predoiu

| 26 noi, 2014

Odată cu victoria lui Iohannis și cu PNL nou format în care lucrurile nu sunt puse la punct până la ultimul detaliu între cele două partide care formează noua structură, într-o beție a puterii și o sete după puterea totală în stat, cuțilele încep să se ascută în urma președintelui ales.

Frontul minat între doi dintre foștii prezidențiabili ale căror nume nu au ajuns totuși pe buletinele de vot, Cătălin Predoiu și Mihai Răzvan Ungureanu, se activează iar prin perspectiva preluării guvernării de către noul PNL.

Pozițiile sunt contrare în cadrul structurii politice care a dat noul președinte din punctul de vedere al modului în care ar trebui să decurgă lucrurile în ceea ce privește Guvernul României, iar declarațiile recente ale lui Mihai Răzvan Ungureanu nu fac decât să trădeze mănușa aruncată lui Predoiu și provocarea la duel pentru funcția de premier. Cu toate că ACL și-a făcut cunoscută dorința de a da jos Guvernul Ponta în 2015, MRU declară, în cadrul unui interviu că PNL va rămâne deocamdată în opoziţie, iar unul dintre principalele obiective ale formaţiunii este schimbarea Codului electoral şi eliminarea votului uninominal.

Practic, chiar dacă este luat în calcul pentru o funcție de consilier prezidențial, Ungureanu este cu ochii pe premiul cel mare – poziția de șef al Executivului, iar declarațiile sale demonstrează că acesta are o agendă personală bine stabilită. Fie că mizează pe faptul că până în 2016, din postura de consilier prezidențiabil, îl va putea intra pe sub piele lui Iohannis, fie se bazează pe faptul până la alegeri își va putea consolida poziția în cadrul noului PNL astfel încât numirea sa să vină în mod natural, cert este că premierul cu cel mai scurt mandat vrea o nouă șansă, iar pentru asta este pregătit să-l înfrunte pe Cătălin Predoiu, cel care acum este premierul convenit de către PNL și PDL.

Frustrările lui Mihai Răzvan Ungurenu și-au pus amprenta de-a lungul timpului. Nu mai departe încercările eșuate ale acestuia de a fi inclus în măsurătorile care aveau să stabilească care va fi prezidențiabilul PNL-PDL sau faptul că nu a avut nicio problemă să se așeze pe aceeași treaptă cu Predoiu și Iohannis, pot fi dovezi ale dorinței arzătoare de afirmare a lui MRU.  Predoiu a fost în bătaia puștii fostului premier mai tot timpul, iar cazul de față nu face excepție. Rămâne de văzut cum va fi tranșată această problemă la nivelul noului PNL și care dintre cei doi aspiranți ai fucției va avea de câștigat. Până una alta, genul acesta de divergențe nu fac decât să trădeze o luptă internă pentru putere și afirmare în cadrul partidului nou format.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 noi, 2014
Dana Slugarescu
despre divergentele intre Negoita,Sova,Dragnea nu ai voie sa scrii?
sa faci analize?
pica rau la stomacul PSD dupa mancarea din Dubai?
poate Negoita vrea razboi total cu Ponta?
sau Dragnea cu Sova?
Până una alta, genul acesta de divergențe nu fac decât să trădeze o luptă internă pentru putere și afirmare în cadrul partidului perdant la prezidentiale ...
26 noi, 2014
gigi
Vezi mai bine de luptele din pnl intre orban ,petrache ,atanasiu,manescu si ceilalti .Vezi mai bine de pdlistii imputiti aSCUNSInlisi. DUPA IOHANNIS .dOBITOCII AU ALES IAR PDLISTII BASISTI care s-au rebotezat in pnlisti.Cum sa vina blaga sau videanu sau sulfina si sa zica ce e urmasa bratienilor .Nimic sfint nu aveti mai labelor faceboociste .Ati invins -aiurea ati facut pe dracu ghem aducind iar in prim plan oameni care trebuiau sa stea citiva ani pe tusa .(psd a stat pe tusa din 2004 pina in 2012-a avut bun simt..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ