Cea mai incredibilă construcție suspendată pe vârful unui munte din Europa

| 01 iun, 2013

Refugiul Gervasutti, amplasat pe ghețarul Fredboudze, în munții Grandes Jorasses din Alpii de Vest, este cea mai incredibilă construcție suspendată din Europa, conform www.casadex.ro.

Cabana cu design tubular unic este opera arhitecților de la compania LEAPfactory, specializați în construcții modulare adaptate locațiilor extreme, și aparține Clubului Alpin Italian. Refugiul Gervasutti este, spun dezvoltatorii proiectului, o unitate ecologică de supraviețuire, menită să ofere siguranță și confort alpiniștilor, cu impact minim asupra mediului încojurător.

Modulele prefabricate ale construcției în formă de tub au fost transportate cu ajutorul elicopterelor la fața locului, unde au fost asamblate în douar două zile. Întregul ansamblu are doar șase puncte de ancorare în sol și o greutate de 2.500 de kg.

Cabana are o suprafață utilă de 30 mp și poate adăposti până la 12 persoane simultan, fiind dotată cu tot atâtea paturi suprapuse în partea din spate a construcției. Livingul, mini-bucătăria și locul de luat masa sunt îmbinate într-un open-space, situat în partea suspendată a tubului, finisat în interior cu lemn.

refugiul gervasutti 2.jpg

refugiul gervasutti 7.jpg

refugiul gervasutti 5.jpg

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ