Cea mai mare enigmă din viaţa lui Iisus Hristos

| 19 mar, 2014

Biblia pe care o ştim în zilele noastre nu prezintă viaţa lui Iisus timp de aproape 18 ani. Întrebarea stă pe buzele tuturor creştinilor, dar nimeni nu a putut să ofere un răspuns concret.

Una din cele mai mari enigme din viaţa lui Iisus Hristos este perioada dintre vârsta de 12 şi cea de 30 de ani. Biblia nu are prea multe indicii în acest sens. Lipsa informaţiilor concrete pe această temă a condus la apariţia mai multor variante despre cei 18 ani de "umbră" din viaţa Mântuitorului

Noul Testament are o singura referire despre aceasta perioada si aceasta este scrisa de evanghelistul Luca. "Si Iisus crestea in intelepciune, in statura, si era tot mai placut inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor" (Luca, 2:52), iar aceasta fraza este singura din toate cele patru evanghelii.

Un vechi manuscris budist spune ca Iisus, cunoscut sub numele Issa, si-a trait tineretea in India. In 1894, un ziarist rus a publicat, dupa o calatorie in Tibet, o carte intitulata "Viata necunoscuta a lui Iisus Christos".

"Biblia ni-l descrie pe Iisus la varsta de 12 ani, cand impreuna cu parintii sai, Iosif si Maria, a fost la Ierusalim, de praznicul Pastilor. Parintii il pierd pe Iisus, timp de trei zile, pentru a-l descoperi in Templu. Dupa acest episod, Iisus apare in Biblie la varsta de 30 de ani, cand a fost botezat de Ioan. Unde si-a petrecut viata, Iisus in aceasta perioada? Un raspuns ar fi ca Iisus, cunoscut sub numele Issa, a petrecut saptesprezece ani in India si Tibet".

In anul 1894, Nicolas Notovici, doctor si jurnalist rus a publicat o carte intitulata "Viata necunoscuta a lui Iisus Christos". El a scris aceasta carte in urma unei calatorii in Afganistan, India si Tibet. Ajungand la manastirea Himis, in Ladak, in muntii Himalaya, lui i s-au aratat de catre Marele Lama doua volume vechi, legate in piele, in care se spunea despre viata lui Issa, cum era cunoscut in zona Iisus. Documentele aduse din India in Nepal si apoi in Tibet au fost scrise, in original, in limba pali, limba religioasa a budistilor. Copiile de la Himis fusesera traduse in tibetana. Interpretul lui Notovici i-a tradus textul.

Biografia lui Issa era alcatuita din 244 de versete, in 14 capitole. Cartea contine intamplari similare celor din Vechiul si Noul Testament, precum robia Egiptului, mantuirea poporului lui Israel de catre Moise, lepadarea de credinta a israelitilor.

Apoi se spune despre Issa, care la 14 ani a trecut prin Sing, o regiune din Pakistan si s-a stabilit printre arieni. El a plecat mai departe si s-a stabilit la Juggernaut, unde a fost primit cu bucurie de catre preotii brahmani. A locuit in mai multe orase din India, ca Rajagriha, Benares, unde a studiat Vedele.

Parasind Juggernaut-ul s-a stabilit in tinutul Gautamides, locul de nastere al marelui Buddha Sakyamuni. Dupa ce si-a desavarsit cunostintele in limba pali, Issa a inceput sa studieze scrierile sacre ale Sutra-elor. Apoi a parasit Nepalul si muntii Himalaya, a coborat in valea Rajputanei si s-a indreptat catre apus, predicand diverselor popoare perfectiunea suprema a omului.

Cuvintele lui Issa s-au raspandit printre paganii tinuturilor pe care le-a traversat. Issa a parasit Himalaya si s-a intors in Palestina, la varsta de 29 de ani.

Şi scriitorul francez Louis Jacolliot spune ca Iisus s-a scolit in India si ca ar avea dovezi clare in acest sens.

O altă variantă susţinută de Iudaici arată ca Iisus s-a scolit la templu in aceasta perioada si se presupune ca El ar fi studiat la scoala eseniana, dar teoria a fost combatuta de mai multe persoane.

Alte religii spun ca Iosif si Maria l-au dus pe micul Iisus in Britania, acolo une el ar fi studiat alaturi de preotii druizi.

Pe de alta parte, exista un curent puternic al celor care susţin că Mantuitorul nu ar fi parasit locurile natale.

Tag-uri: Iisus Hristos
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 mar, 2014
lol
E vorba de manastirea Hemis nu himis, din Ladakh, oricum nu cred ca oamenii vor accepta altceva decat cea ce stiu vag, mai usor e de negat decat sa accepti ceva nou.
20 mar, 2014
PALESTINA E PATRIA EVREILOR,FOSTA IUDEEA,INAINTE DE CUCERIREA ROMANA
STIATI CA URMASII DESTRABALATULUI TALHAR PEDOFIL MAHOMED,IMPOSTORUL CRIMINAL ANTICRESTIN ARAB..."PROFETUL" TERORISMULUI ISLAMIC...SPUN CA NU IISUS CRISTOS A MURIT PE CRUCE,CI UN ALTUL...SI CE S-AR INTAMPLA OARE IN INTREAGA TIGANIME DIN LUMEA ARABA SI-A CELORLALTI INAPOIATI CARE SE INCHINA SATANEI(ALLAH-ZEUL LUNII IN MITOLOGIA PRIMITIVILOR ARABI PREISLAMICI!)...DACA SI-AR PERMITE CINEVA SA CONSTRUIASCA VREO BISERICA CRESTINA,UN TEMPLU BUDIST SAU O SINAGOGA IUDAICA...EXACT IN EPICENTRUL TERORISMULUI ISLAMIC DIN ORASUL LUI SCARAOSCHI...DE UNDE INCEARCA CU DISPERARE IN FIECARE AN RETARDATII HARAPO-MAHOMEDANI SA-L ALUNGE DIN BARLOGUL SAU PE INCORNORATUL ALLAH...BOMBARDANDU-L CU BOLOVANI IN SCAFARLIE...ASA CUM AU PROCEDAT ACEI IMPOSTORI VENETICI ARABI CARE AU CONSTRUIT DOUA CASE SATANICE,EXACT IN LOCUL CEL MAI SFANT AL RELIGIEI IUDEO-CRESTINE,DIN CAPITALA ISRAELULUI,IERUSALIM...
20 mar, 2014
Christian
Va straduiti din rasputeri sa ne dovediti ca Iisus nu este Christos, si asta deja de vreo 200 de ani, la foc continuu. Dar ce aveti cu El oameni buni?Dati dovada de o "obiectivitate" cel putin stranie atunci cand va legati de crestinism, in general, dar despre mahomedanism, budism sau iudaism, nimic nu spuneti, nici da, nici ba! In opinia voastra aia "echidistanta" toate personajele-cheie ale religiei crestine sunt suspecte de impostura, dar niciodata nu puneti sub semnul indoielii autenticitatea lui Moise, Mahomed, Buddha si a invataturilor acestora. De ce va deranjeaza Iisus atat de mult? Pentru ca a spus despre sine ca este Calea, Adevarul si Viata? Amin!
20 mar, 2014
Curiosity
O scapare
Inteleg ca n-a ajuns pe la Paris prin Gara de Nord si nu s-a botezat in fantanile orasului.
19 mar, 2014
forestlove36
lamurire
Va mai aduceti aminte de fraza spusa de Iisus la 12 ani ,"Nu stiati ca trebuie sa fiu in Casa Tatalui Meu ? De ce m-ati cautat ?" . . . Ei bine . . . Iisus si-a trait viata de copil si adolescent,dupa varsta de 20 de ani a lucrat ca tamplar ca si Iosif,apoi si-a inceput misiunea data de Dumnezeu,Iisus a invatat carte,nu fuma,bea si nu se ducea la "pacanele" cum fac copii din ziua de astazi,mai este putin si vine Pastele ar fi bine sa fim oameni mai buni . . .
20 mar, 2014
iojica
Ciudat...
toti se inghesuie sa-l prezinte pe Iisus ca invatacel al unor religii ,de la tibetani,budisti,vedantici,druizi..etc..uitind esentialul inceputului articolului si anume ca LA VIRSTA DE 12 ANI parintii l-au gasit intemplu invatindu-i pe...dascalii religiei iudaice...deci de ce mai avea nevoie de studiu 18 ani ??Logica-i pasare rara !
26 sep, 06:39
dr.aurelian stefan chibic
originea crestinismului
Comentariu 17 sept 2015- la ziarul
Dusmanii Adevarurilor Biblice, in frunte cu satan, incearca sa afirme ca adevarul despre persoana Domnul lui nostru Isus Hristos, nu ar fi acel propovaduit de apostolii Sai, iar ei sunt cei ce descopera niste "adevaruri ascunse" Dar pentru cine cunoaste Biblia si istoria autentica a crestinismului, e sigur ca nimic nu a fost ascuns sau ignorat in ce priveste viata Domnului ns. Isus Hristos. In primul rand: Vechiul Testament in care sunt prezise toate detaliile privind persoana Domnului Nostru Isus Hristos, de la locul nasterii, pana la moartea si invierea Sa. De aceea apostolii Domnului atunci cand propovaduiau Evanghelia Mantuirii, aduceau dovezi Biblice prezise cu mii de ani mai inainte si implinite in persoana Domnului nostru Isus Hristos. Si totodata in Evanghelii au relatat detalii despre viata Sa, pas cu pas. Si fiind ca nu exista tiparul, crestinii copiau, Evangheliile si scrierile apostolilor, gasindu-se zeci de mii de manuscrise din secolul intai,ale scrierilor Sfintilor apostoli. Si cu toate ca, chiar din timpul apostolilor, apareau epistole false, pentru ca crestinii sa nu fie inselati Sf.Ap. Pavel zice: ca crestinii sa-i verifice semnatura.(1 Corinteni 16:21; 2 Tesaloniceni 2:2;3:17;Coloseni 4:18) Si Domnul ns.Isus Hristos atrage atentia asupra unor falsuri, care se vor strecura in timp. (Matei 24:4) De aceea odata cu veacul apostolic s-au incheiat si scrierile lor. Iar crestinii au refuzat orice alta epistola sau scriere, ca o completare la cele scrise de sf. Apostoli. Si au refuzat orice alte date privind "taine" din viata Domnului ns. Isus Hristos, care nici nu au existat la origine. Nefiind nici crezute si nici multiplicate. Pentru aceste adevaruri, martorii minunilor, a invataturii si invierii Domnului ns. Isus Hristos, au fost gata sa fie dati mortii, fiecare ajungand prin a fi martirizat. Cine ar fi acceptat a-si da viata pentru a sustine o minciuna care nu le aducea nici un beneficiu pamantes

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ