Cei mai mari multimiliardari ai lumii au devenit şi mai bogaţi în timpul pandemiei de coronavirus

| 19 aug, 15:04

Dacă cei mai mulţi oameni au avut de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus, bogaţii globului au devenit şi mai bogaţi în acest răstimp. Cei mai importanţi 12 multi miliardari de pe Wall Street au atins pentru prima dată în istorie o avere însumată de 13 cifre, altfel spus peste o mie de miliarde de dolari, averile lor cumulate crescând de altfel cu circa 40% de la începerea pandemiei de coronavirus.

"Este vorba pur și simplu de prea multă putere economică și politică în mâinile a 12 persoane și reprezintă un record îngrijorător în istoria concentrării bogăției și puterii în Statele Unite. Din punctul de vedere al unei societăți democratice, reprezintă un grup de 12 oligarhi sau o duzină de despoți", potrivit unei anchete realizate de Institute for Policy Studies (IPS).

Jeff Bezos se situează pe primul loc cu o avere de 189,4 miliarde de dolari, pe locul doi clasându-se Bill Gates, cu 114 miliarde, pe trei este Mark Zuckerberg, cu 95,5 miliarde de dolari, notează Profit.ro.

Clasamentul este completat de fondatorul Berkshire Hathaway, Warren Buffet, cu o avere de 80 de miliarde, fondatorul Tesla, Elon Musk, cu 73 miliarde, fostul director executiv al Microsoft, Steve Ballmer, cu 71 miliarde, fondatorul Oracle, Larry Ellison, cu 67,4 miliarde, și de creatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, cu 67,4 miliarde și respectiv 65,6 miliarde. La coada clasamentului se situează principalii acționari ai Walmart, Alice, Jim și Rob Walton, având fiecare o avere de puțin peste 62 de miliarde de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ